Beyaz Saray'dan açıklama

Bush Gül'ü arayarak, Türkiye'nin istikrarlı ve güvenli bir Irak için kararlılığını görüştü.

soL(HABER MERKEZİ) ABD Konsolosluğuna yapılan saldırıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü arayan ABD Başkanı Bush, Başbakan'ın Irak ziyaretine de değindi. Konuyla ilgili olarak daha önce de Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin terörizme karşı mücadele azminin teyit edildiğini, bu mücadelede Türkiye ile ABD arasında süren işbirliğinin öneminin vurgulandığı belirtilmişti.

ABD Başkanı Bush'un, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıda ölen üç polis memurunun ailelerine baş sağlığı dilemek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aramasıyla ilgili Beyaz Saray'da bir açıklama yaptı. Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Başkan, 9 Temmuz'da yaşamını yitiren üç polis memurunun ailelerine en derin baş sağlığı dileklerini iletmek için Cumhurbaşkanı Gül'ü aradı" dedi. Perino, "İki lider, Başbakan (Recep Tayyip) Erdoğan'ın dün Bağdat'a yaptığı başarılı ziyareti ve Türkiye'nin istikrarlı ve güvenli bir Irak'a ilişkin kararlılığını da görüştü" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak daha önce de Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin terörizme karşı mücadele azminin teyit edildiğini, bu mücadelede Türkiye ile ABD arasında süren işbirliğinin öneminin vurgulandığı belirtildi.

Saldırı sonrası ABD ile Irak konusunda yakınlaşmanın önemine vurgu yapılması her iki açıklamada da ortak nokta olarak belirdi.