Belçika sanal alemde bölünüyor

Belçika’dan ayrılmak ısrarını sürdüren zengin Flaman bölge hükümeti, ülkenin internetteki alan adı kısaltması yerine kendi kısaltmasını kullanmaya karar verdi.

soL (DIŞ HABERLER) Flaman Bölgesi, Valon Bölgesi ve Başkent Brüksel Bölgesi olmak üzere üç federal bölgeden oluşan Belçika'da, Hollandaca konuşan Flaman ve Fransızca konuşan Valon bölgeleri arasındaki ayrılma tartışması, internete sıçradı. Ayrılmadan yana olan kuzeydeki Flaman bölge hükümeti, internet sitelerinde Belçika için ".be" olan alan adı kısaltmasını, gelecek yıldan itibaren Flamanlar için ".fla", ".vla" ya da ".vln" olarak kullanma kararı aldı.

Muhalefetin de desteğini alan Flaman bölge hükümeti, yeni alan adı başvurusu için 100 bin avro kaynak ayırdı. Flamanlar, Belçika'dan bağımsızlıklarını ilan ederek Birleşmiş Milletler tarafından tanınacak yeni ülkeler için yedekte bekletilen iki harfli internet uzantısını kullanmayı amaçlıyor.

Güneydeki Valon Bölgesi'ne göre daha daha çok kaynağa sahip olan Flaman Bölgesi'nde zengin kesim, ayrılmadan yana tavır koyarken, Valon Bölgesi ayrılmaya karşı çıkıyor.