Azerbaycan NATO buluşması

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Brüksel’e giderek NATO Genel Sekreteri Scheffer’le görüştü. Taraflar, ilişkilerin genişletilmesini konuştular.

soL (DIŞ HABERLER) Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Brüksel'e resmi bir gezi gerçekleştirdi. Burada NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'le görüşen Aliyev, iki tarafın ilişkilerinin geliştirilmesinin koşullarını konuştu.

Scheffer, Azerbaycan'ın bölgede önem taşıyan, ortak bir ülke olduğunu, Aliyev'in gezisiyle NATO'yla Azerbaycan'ın ilişkilerinin gelişeceğini söyledi. Scheffer, NATO'nun Dağlık Karabağ sorununun çözümünü önemsediğini, Gürcistan'da da burada da toprak bütünlüğünden yana olduğunu iletti.

Aliyev de Azerbaycan'ın, NATO'nun Bireysel Ortaklık Faaliyetleri Planı'nda ve anti-terör operasyonlarında aktif şekilde yer aldığının altını çizdi.

Aliyev, ayrıca Avrup Birliği temsilcisi Javier Solana ile de görüştü. Aliyev, "Azerbaycan güvenilir bir transit ve kaynak sağlayıcı ülke, bu Azerbaycan-Avrupa ilişkileri açısından iki taraf için de faydalı" dedi.

Azerbaycan, bölgede ABD ile Rusya arasında ciddi bir etki alanı savaşına sahne olan ülkelerden birisi.