ASALA: 'Türkiye, Ortadoğu'nun istikrarı için bir tehlike merkezi'

ASALA, Türkiye’nin son yıllarda izlediği dış politika ile ilgili bir açıklama yayınladı. Komşu ülkelere yönelik düşmanca ve komplocu politikalarından dolayı Türkiye’nin bölgede yalnızlaştığı belirtilen açıklamada, Türkiye’nin ilerici kesimleri AKP hükümetinin nefret politikalarını kınamaya çağrıldı.

Panarmenian.net sitesi, Ermenistan’ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu’nun (ASALA) Türkiye’nin Ortadoğu’da izlediği düşmanca politikalarla ilgili bir açıklama yayınladığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Suriye’deki Ermeni toplumunun güvenliği ve sosyal birlikteliğini doğrudan ya da dolaylı olarak ihlal edilmesi ya da herhangi bir askeri maceraya girişilmesi durumunda Türkiye aynı önlemlerle karşılaşacaktır” denildi.

Türkiye’nin komşu ülkelere karşı izlediği komplocu ve düşmanca politikaların tepe noktasına ulaştığı belirtilen açıklamada izlenen bu politikaların Türkiye’yi bölgede yalnızlaştırdığına dikkat çekildi.

ASALA’nın basın servisinin yaptığı açıklamada “Irak’ın bütünlüğüne yönelik saldırgan politika, kanlı Suriye krizinde doğrudan askeri müdahale, 20 yıldan fazla bir süredir Ermenistan’a uygulanan ablukanın sürdürülmesi, İran’a yönelik komplocu ve ikiyüzlü politika, Yunanistan ve Kıbrıs’ın toprak bütünlüğüne yönelik kesintisiz tehditler, Kürt halkına karşı baskıcı tedbirlerin artırılması Türkiye’yi bölgenin istikrarı için bir tehlike merkezi haline getirmiştir” denildi.

Türkiye’nin entelektüellerine ve ilericilerine yapılan çağrıda, bu kesimlerin ülke yönetiminin komşularına yönelik devam eden düşmanca politikalarının kınanması istendi.

Açıklamada, Türk yönetici çevrelerinin Arap halklarına yönelik yaklaşımları “ikiyüzlü” olarak nitelendirilirken, “Arap halkları kendi kaderlerini kendileri tayin edecek ve geleceklerini kendileri şekillendirecek” denildi.

(soL- Dış Haberler)