Afganistan'da NATO katliamına tepki

Yüzlerce Afgan öğrenci dün işgalcilerin sivil katliamlarına karşı sokağa döküldü. NATO geçen haftaki saldırıda ölen sivillerin “terörist” olduğunu öne sürmüştü.

Afganistan’da geçen hafta NATO saldırısında 10 sivilin ölmesi, Nangahar eyaletinde dün düzenlenen gösteride kınandı. Katliamın meydana geldiği Kunar eyaletine komşu Nangahar’da yüzlerce üniversite öğrencisi, “Artık sabrımız kalmadı. Bu kaçıncı olay. Yeniden aynı şey olursa kalemlerimizi bırakıp silahı elimize alacağız” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Suçluların yargılanmasını isteyen öğrenciler, “Obama’ya ve Karzai’ye Ölüm” sloganları attı.

İşgalcilerin sivilleri “yanlışlıkla” öldürdüğü saldırılara öfkenin giderek büyüdüğü ülkede halk, ABD’nin ülkeye 30 bin ek asker göndermesinin sivil katliamların daha da arttıracağından endişe ediyor. Kunar’da geçen pazar meydana gelen katliamın ardından NATO, saldırıda dokuz “teröristin” öldüğünü açıklamıştı. Ancak bölgeye giden hükümet heyetinin olayda sekizi çocuk 10 sivilin öldüğünü doğrulaması üzerine, NATO da olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

NATO üssüne saldırı
Host vilayetinde bir intihar eylemcisinin bölgedeki NATO üssü içindeki spor salonuna düzenlediği saldırıda, altı ABD askeri öldü. Olayda altı askerin de yaralandığı bildirildi.

(soL - Dış Haberler)