Mısır'dan Trump'ın 'medya eleştirisi'ne destek

Mısır'dan gelen açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Batı medyasına yönelik "terör saldırılarını haber yapmama" eleştirisine katılındığı belirtildi.

Dış Haberler

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Mısır'ın ABD yönetiminin "Batı Medyası'na yönelik eleştirisine" katıldığı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, medyanın "kimi terör saldırılarını haber yapmadığını" öne sürmüştü. Açıklamayı desteklediklerini söyleyen Mısırlı sözcü, "dünyanın kimi yerlerindeki terör saldırılarının haber yapılmadığını" belirtti.

Trump, medyaya yönelik eleştirisini, vize yasağının desteklenmemesi sebebiyle yapmıştı. 7 ülkeden gelen kişilerin "terör tehdidi" oluşturduğu iddiasında olan Trump, medyanın bu tehdidi küçük göstermek için "terör saldırılarının haber yapılmadığı" iddiasını ortaya atmıştı.

Trump, "Paris ve Nice'te olanları gördünüz. Tüm Avrupa'da bunlar oluyor. Artık öyle bir noktaya geldi ki bunlar haber yapılmıyor" demişti.

Mısır'da İslamcı örgütlerin güvenlik güçlerine saldırılar düzenlediği bilinirken, Mısırlı sözcü bu konuda destek istediklerini de belirtti.