Medvedev: Türkiye IŞİD'i koruyor,Türk yetkililer IŞİD'le petrol ticareti yapıyor

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, "Türkiye'yle önemli ortak projeler iptal edilebilir" dedi. Medvedev, Türk yetkililerin IŞİD'le petrol ticareti yaptığını ve IŞİD'i koruduğunu belirtti.

Dış Haberler

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, kimi Türk yetkililerin IŞİD'le petrol ticareti yapmakta olduğunu ve bu ticaretten "doğrudan mali çıkarı" olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu sebeple IŞİD'i koruduğunu söyleyen Medvedev, bunda şaşırtıcı bir şey olmadığını belirtti.

Türkiye'nin "suçları" sebebiyle NATO ve Rusya arasında tehlikeli bir gerilim yaşandığını bildiren Medvedev, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Sınır ihlali yapmadıklarını da aktaran Rusya Başbakanı, Türkiye'ye verilebilecek karşılıklardan bahsetti.

Türkiye ile kimi önemli projelerin iptal edilebileceğini söyleyen Medvedev, Türk şirketlerin Rusya pazarından uzaklaştırılabileceğini de bildirdi. Vatandaşlarını terör tehdidi sebebiyle Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyardıklarını da söyleyen Rusya Başbakanı, kimi Rusya tur operatörlerinin Türkiye pazarından çekildiğini söyledi.

Rusya'nın doğalgaz boru hattı projesini de iptal edebileceği söylenirken, bunun yanı sıra Türkiye'nin ilk nükleer santralinin de iptal edilebileceği de öne sürülüyor.