İngiltere'de en yoksul kesime yapılan harcama 37 milyar sterlin azalacak

İngiltere'de 2021 yılında en yoksul kesime yapılacak harcamalar, 2010'a göre 37 milyar sterlin azalmış olacak. Buna karşın ülkede yaşam masrafları giderek artıyor.

Dış Haberler

İngiltere'de düşük gelir gruplarını hedef alan "kemer sıkma" politikaları ile geçen 10 yılın ardından eşitsizlik artmaya devam ediyor. 

The Guardian'ın haberine göre 2021 yılında en yoksul kesim için yapılan kamu harcamaları, 2010'a oranla 37 milyar sterlin daha az olacak. Buna karşın yaşam masraflarının giderek arttığı, yoksulların yaşamlarının daha zor hale geldiği biliniyor.

ENGELLİLERE YAPILAN YARDIMDA BÜYÜK AZALMA

Harcamaların en çok azaldığı alanlar arasında engellilere yapılan yardımlar geliyor. Çalışamayacak durumda olan engellilere yardımların 2010 başına göre 5 milyar sterlin azaldığı görülüyor.

Çocuklara yapılan harcamalarda da önemli azalma görülürken, gıda yardımlarına muhtaç olanların giderek arttığı bildiriliyor. 

İngiltere'de çocuklu yoksul ailelerin çocuklarının giyim ve gıda masraflarını karşılamakta zorlandıkları, çocukların okullarda sağlanan ücretsiz yemeklerle beslendikleri aktarılıyor.

ÖĞRETMENLER ÇOCUK YOKSULLUĞUNU ANLATMIŞTI

Daha önce BBC'ye konuşan öğretmenler, ülkede yoksulluk içerisindeki çocukların durumunu anlatmıştı.

Öğrencilere temiz kıyafet ve gıda yardımı yaptıklarını aktaran öğretmenler, "Pazartesi sabahları en kötüsü. Okula aç geleceğini bildiğimiz çocuklar var. Saat 9.30 olduğunda yorulmuş oluyorlar" diyerek öğrencilerin haftasonu evlerinde beslenmediğini dile getirmişti.

İngiltere'de yoksulluğa dair yapılan tartışmalara karşın Muhafazakar hükümetin yardımları azaltması dikkat çekiyor.

Muhafazakar Parti hükümeti, daha önce İngiltere'de "yoksul çocuk sayısını azaltmak" için yoksulluk kriterlerinde değişikliğe gitmişti.