İbadi: Birkaç ay içinde Musul'u geri alacağız

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul'u Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) geri almak için operasyon hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre BBC'ye konuşan Irak Başbakanı Haydar İbadi, Haziran 2014'te IŞİD'in eline düşen Musul'un ‘birkaç ay içinde ve halka mümkün olduğunca zaman vermeden özgürlüğüne kavuşturulacağını' duyurdu. Abadi net bir tarih vermese de operasyonun yıl sonuna kalmamasını umduğunu belirtti.

Uluslararası toplumun IŞİD'le mücadeleye yardım konusunda yavaşlığı yüzünden göreve ilk başladığında umutsuzluğua düştüğünü anlatan İbadi, şimdi ise durumun değiştiğini söyledi.

'BÖLGE ÜLKELERİNİN DAHİL OLMASINA KARŞIYIZ'
Operasyonun başarısının Bağdat güçleri, ABD ordusu ve Peşmerge arasındaki işbirliğine bağlı olduğunu vurgulayan İbadi, "Bu yüzden Musul'u kurtarırken herhangi bir sorun veya pürüz çıksın istemiyoruz" dedi. 

ABD'den kara desteği beklemediklerinin altını çizen Abadi, bölge ülkelerinin de mücadeleye dahil olmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi: "Desteklerine minnettarız, ama Irak'a girmek isteyen ülkelere değil. Çünkü sonunda elimizde yardım etmek isteyenler kadar kendi çıkarları için uğraşan ülkeler, istihbarat ajansları ve askerler kalacak."