El Vatan: Türkiye İdlib operasyonunu kabul etti

Suriye gazetesi El Vatan, Türkiye'nin İdlib'den teröristlerin 'siyasi ya da askeri operasyon' yoluyla çıkarılmasını kabul ettiğini ileri sürdü. Gazete İdlib operasyonuna 7 Ekim'deki Tahran zirvesinin ardından başlanacağını yazdı.

Dış Haberler

Suriye'nin önde gelen gazetelerinden El Vatan, Rusya ile Türkiye arasındaki müzakerelere katılan kaynaklarına dayandırdığı haberinde, görüşmelerde büyük ilerleme kaydedildiğini ve Türkiye'nin İdlib'de Suriye hükümetinin aşamalı olarak kontrolü yeniden sağlaması için siyasi ya da askeri operasyonları kabul ettiğini yazdı.

Gazete Suriye ordusunun İdlib operasyonunun, 7 Eylül'de Tahran'da yapılacak İran, Rusya ve Türkiye liderleri zirvesinin ardından başlamasının beklendiğini kaydetti.

Fars Haber Ajansı'nın İngilizce yayımlanan internet sitesinde aktardığına göre, El Vatan gazetesi Rusya ile Türkiye arasında İdlib hakkındaki görüşmelerin henüz tamamlanmadığını ancak Türkiye'nin İdlib'de Suriye hükümetinin aşamalı olarak kontrolü yeniden sağlaması için siyasi ya da askeri operasyonları kabul ettiğini bildirdi. Gazete görüşmelere Tahran'daki zirvede devam edileceğini yazdı.

Haberde İdlib operasyonunun tarihine de sözkonusu zirvenin ardından karar verileceği ifade edildi. 

MUALLİM, ABD'NİN TEHDİTLERİ OPERASYONA ENGEL OLAMAYACAK

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim dün verdiği bir mülakatta, ABD'nin tehditlerinin Şam'ı İdlib operasyonundan ve Suriye'nin teröristlerden temizlenmesinden alıkoyamayacağını bildirmişti.

Muallim herhangi bir kimyasal silah provokasyonunun kamuoyu nezdinde sorgulandığını belirterek bunun Suriye'ye olası bir saldırı için bahane olarak kullanılacağının açık olduğunu ifade etmişti.

Muallim, Suriye halkının ve liderliğinin çatışmayı sona erdirmek istediğini ancak ABD'nin başını çektiğini Batı ülkelerinin müdahalesinin bunu güçleştirdiğini belirtmişti.