Dünya Sağlık Örgütü'nden İdlib açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), İdlib'de yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıda 'sinir gazı benzeri' aşırı derecede zehirli kimyasalların kullanıldığına ilişkin bulgular olduğu açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Suriye'nin İdlib kentinde yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırı hakkında açıklama yaptı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre WHO yaptığı basın açıklamasında, kimyasal saldırı ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek çekilen görüntü ve fotoğraflardaki insanlarda 'dış yara' olmadığını belirtti.

Örgüt "Bazı vakalar organik fosfor bileşiklerine maruz kalındığı işaretlerini gösteriyor. Bu sinir gazlarının da dahil olduğu bir kategori" ifadelerini kullandı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK),  İdlib'in Han Seyhun bölgesindeki saldırıdan Suriye hükümetini sorumlu tutarak, saldırıda yaklaşık 80 kişinin öldüğünü, yaklaşık 200 kişinin yaralandığını iddia etmişti.

Sputnik'e konuşan Suriye ordusundan bir kaynak ise ordunun kimyasal silahlara sahip olmadığını ve bu iddianın Şam karşıtı propagandanın bir parçası olduğunu açıkladı.

2013'te Suriye kümeti kimyasal silah cephanesinin tamamını yok edilmesi için Kimyasal Silahlarım Yasaklama Örgütü'ne (OPCW) teslim etmişti.

WHO ve OPCW otopsi işlemlerine katılmak için Türkiye'ye geleceklerini de açıkladı.