Boris Johnson: AB'den anlaşmasız çıkışın felaket olacağı iddiası doğru değil

Muhafazakar Parti'nin başkan adayı Boris Johnson, İngiltere'nin AB'den anlaşma olmaksızın çıkmasının 'felaket olmayacağını' savundu.

soL - Dış Haberler

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı ve Muhafazakar Parti'nin başkan adayı Boris Johnson, anlaşma sağlanmadan AB’den çıkışın felaket olacağına yönelik kehanetlerin tam olarak doğru olmadığını söyledi.

Johnson, İngiliz hükümetinin "çıkışı bir kere daha ertelemesinin beyaz bayrağı çekmek olduğunu" savunarak, ülkenin 31 Ekim tarihine kadar "çıkış yapması gerektiğini" öne sürdü.

İRLANDA SINIRI KONUSU

Johnson, "AB’nin İrlanda sınırımıza dair kabul edilemez şeyler talep edeceğini düşünüyorum" diyerek, İrlanda ile sınır gerektirmeyen bir anlaşmaya varmanın hala yollarının olduğunu düşünmeye devam ettiğini söyledi.

İrlanda sınırında anlaşmaya varılamaması AB'den çıkış görüşmelerinde çözülemeyen konular arasında.

'AB'YE ŞANTAJ YAPILAMAZ'

İngiltere'nin öne çıkan başbakan adaylarından Boris Johnson, Avrupa Birliği'ne koşullar iyileştirilene kadar AB'den çıkış anlaşması kapsamında yer alan tazminatı ödemeyeceklerini açıklamıştı.

Bunun üzerine Almanya'nın AB Bakanı Michael Roth, "AB olarak Brexit için en iyi koşulları sağladık. AB'ye bu konuda şantaj yapılamaz" yorumunda bulunmuştu