Bombalı saldırı hazırlığı yapan zanlı gözaltına alındı

Almanya'nın Schwerin kentinde 19 yaşındaki bir Suriyelinin bombalı saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Dış Haberler

Almanya'nın Schwerin kentinde yaşayan 19 yaşındaki bir Suriyeli cihatçının bombalı saldırı hazırlığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklandı.

Spiegel Online'ın haberine göre, ''çok acil'' olarak yapılan operasyonda 19 yaşında Yamen A.'nın Haziran ayından veri patlayıcı madde hazırlığı yaptığı bildirildi

'İSLAMİ AMAÇLI BOMBALI SALDIRI HAZIRLIĞI'

Karlsruhe Ferderal Savcılığı'nın verdiği bilgiye göre, ''Almanya'da islami amaçla bombalı saldırı planı ve hazırlığı yapmak''tan dolayı, sözü geçen operaysonun yapıldığı kaydedildi.

''İslamcı motifle'' hareket ettiği bildirilen zanlının, ''olabilen en fazla insanı öldürmek'' için yüksek patlama yetisine sahip bomba hazırlığı içinde olduğu bildirildi.

Özel polis güçlerince Schwerin'de yapılan operasyonda göz altına alınan Suriyeli Yamen A.  ile ilişkisi olabilecek bir başka adresde de eşzamanlı olarak operasyon yapıldığı açıklandı. Hamburg'daki operasyonda göz altına alınan olup olmadığı açıklanmadı.

Spiegel Online'ın polis açıklamasına dayanarak verdiği haberde, zanlının TATP patlayıcı malzemesini internet üzerinden sipariş ettiği ve Haziran ayından beri bomba hazırlığı yaptığı bildirildi.