Tuzluçayır'da polisten vahşi saldırı!

Tuzluçayır’da polisin, üç koldan, minibüslerden plastik mermi sıkarak saldırdığı ve döverek gözaltı işlemi yaptığı bildiriliyor.

Ankara Tuzluçayır'da Cumartesi günleri Berkin Elvan için yapılan eylemlerden birisi de bu akşam gerçekleşti.

Sendika.org'un haberine göre, Berkin Elvan için yapılan eylemde, polisin son aylardaki en sert saldırısına tanık olundu.

Tuzluçayır Meydanı’nda saat 20.00′a doğru toplanan kitle sloganlar eşliğinde beklerken polis, üç koldan eş zamanlı saldırı gerçekleştirdi. Yüzden fazla çevik kuvvet polisi, hem Cami-Cemevi inşaat alanından, hem karakol yönünden, hem de Nato Yolu Caddesi’nin başından gaz bombaları, ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdı.

Saldırı sırasında beyaz renkte iki minibüs de direnişçilerin üzerine sürüldü ve minibüsün içinden sivil polis olduğu düşünülen kişiler plastik mermi yağdırdı.

Sokak ortasında işkence
Üç koldan bir anda yapılan saldırı sırasında arada kalan onlarca mahalleli polisler tarafından coplarla dövüldü. En az 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, çok sayıda Mamaklı genç de gözaltı işlemi yapılmaksızın darp edilerek yolda bırakıldı.

Saldırı sırasında yaralananlar hastanelere götürüldü. Bir direnişçinin kolunda iki kırık olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlardan birinin de, çevik kuvvetin yüzüne tekme atması sonucu yaralandığı aktarıldı.