'Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı tabii sevilmez'

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde, partisinin dış ilişkiler başkanlığınca düzenlenen 7. geleneksel büyükelçiler iftarına katıldı.

Erdoğan Dışişleri Bakanlığı 7. geleneksel iftar yemeğinde İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili BM'yi sert bir şekilde eleştirerek, "Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ise dün İsrail'in İstanbul Konsolosluğu önünde toplanan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleriyle birlikte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

El Kaide ve IŞİD'de verdikleri yardımı reddeden Erdoğan bu konuda algı operasyonu yapıldığını iddia etti.

'Cemaat konusunda yanıldık'
Erdoğan cemaati kastederek, bu konuda yanıldıklarını belirtirken, "Pensilvanya örgütü adını verdiğimiz bu yapılanma dünyanın birçok ülkesinde siz değerli büyükelçilerin de ülkesinde faaaliyet gösteriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Faaliyetlerini eğitim ve insani yardım görüntüsü altında sürdüren bu örgüt, gerek Türkiye'de gerek faaliyet gösterdiği kimi ülkelerde devlet ve siyaset üzerinde etkili olma hedefini güdüyor. Bu konuda gerçekten biz de aldandık bunu açıkça itiraf ediyorum. Bu bir özeleştiridir" dedi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.