Sosyalist Çerkesler: Abhazya seçimlerini engelleme Türkiye gerçeğidir

Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde Türkiye'de oy kullanmak isteyen Abhazya vatandaşlarının polis engellemesi ile karşılaşmasının ardından Sosyalist Çerkesler'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Sosyalist Çerkesler, Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerinde Türkiye'de oy kullanacak olan Abhazya vatandaşlarının engellenmesi üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin bu davranışının arkasında ABD'nin Kafkasya'daki siyasi programının önemli bir rol oynadığına işaret edildi. AKP hükümetinin anayasal hak ihlali yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İngiltere vatandaşı olduğunu hatırlatıldı.

Açıklama şu şekilde:

Abhazya Seçimlerini engelleme "Türkiye gerçeğidir"

Abhazya, SCCB'nin çözülüşüyle bağımsızlığını ilan etmiş, bu bağımsızlığını tanımayan ve abhazya üzerinde hak iddia eden, ABD'nin ve Türkiye'nin Kafkasya üzerinde ki bölgesel çıkarlarının ileri karakolu olan Gürcistan ile 1992'de "bağımsızlık savaşı" vermiştir. Bu tarihten beri tek taraflı, 2008'den beri de birçok ülke tarafından tanınan bağımsız bir devlettir. '21 Mayıs Çerkes Sürgününün" sonuçlarından dolayı Abhazya'dan daha çok Abaza seçmen Türkiye'de yaşamaktadır. Bu Abhazya Vatandaşları en doğal hakları gereği, Abhazya Devlet Başkanlığı Seçimlerine katılma haklarına sahiptir. Seçme seçilme hakkı en geri ülkelerde bile temel vatandaşlık haklarındandır, bu hakkın ihlali kabul edilemez.

Türkiyeli Abhazya vatandaşlarının hemen hepsi aynı zamanda Türkiye vatandaşıdır. Türkiye Cumhuriyeti, "Türk Vatandaşlığı Kanununda" "Çok Vatandaşlılığı" hükme bağlamıştır. Tüm kamuoyuna, AKP Batman Milletvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İngiliz vatandaşı olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu durum emperyalizmin tavırdır, bu durum gayri meşrudur.

Bu uygulama, emperyalizmin Kafkasya politikalarını yürütücülerinden olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, halk düşmanlığının ve ABD emperyalizminin taşeronluğunun bir göstergesidir. Biz Sosyalist Çerkesler, "uluslararası savaş organizatörü" NATO'nun Gürcistan'da askerini yetiştiren Türkiye Cumhuriyeti'nin ve baş muhatabı olan AKP ve "tarihsel liderinin" bu konuda birinci dereceden sorumlu olduğunu biliyoruz.

Bu uygulamalar haklarına sahip çıkan halklara engel olamayacak.

Kahrolsun Emperyalizm!

Yaşasın dünya halklarının eşitlikçi geleceği!