Şemdinli'ye giden heyetin yolu PKK tarafından kesildi

Başta BDP ve DTK olmak üzere çeşitli siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan ve Şemdinli'yi ziyaret eden heyetin yolu PKK'liler tarafından kesildi.

İncelemelerde bulunmak üzere Hakkari’nin Şemdinli ilçesine giden BDP, DTK, HDK, EMEP, SDP, ÖDP ve ESP'nin oluşturduğu heyetin yolu Bağlar köyünde PKK'liler tarafından kesildi.

Heyetin içerisinde yer alan medya mensuplarına konuşan bir PKK'li, "Basın burada yaptığı haberlerle savaşa ortak oluyor. Aylardır bu dağlarda yüzlerce asker öldü ama ne yazık ki bu basında hiçbir şekilde yer almadı. Biz biliyoruz bu yaşananların hepsinin arkasında Başbakan Erdoğan var. Ama artık ne Türklerin ne de Kürtlerin Erdoğan’a hiçbir saygısı kalmamıştır." dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak tarafından yapılan açıklamada da, "Gerillalar da konuşmalarında gerçeğin görülmesi gerektiğine dikkat çektiler. Devletin büyük kayıplar verdiğini ve medyanın da bunu sakladığını söylediler. Medyayı bu konuda ikaz ederek, gerçekleri göstermesi gerektiğine dikkat çektiler. Demokrasi güçlerine, Türkiye'deki devrimci güçlere de birlikte hareket etme çağrılarını bu konuşmalarında aktardılar. Bizler de Kürt sorununun önemine dair ifadelerimizi sarf ettik. Bize katıldıklarını belirttiler." dedi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise şunları söyledi:

"Biz Şemdinli çıkışı dışında herhangi bir şekilde ordu ve polis varlığıyla karşılaşmadık. Nehri köyüne gittik. Çatışmanın başladığı köymüş. Oradaki halkla konuştuk. Neler olduğunu onların ağzından dinledik. Köy muhtarının verdiği bilgiye göre bölgedeki 10 köyden 7'si boşalmış durumda."