Seç seç, beğen al!

Türkiye seçim için gün sayarken, partilerin aday olarak gösterdiği birçok isim ise “yaratıcı siyaset tarzları” ile gündeme düşüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Seçimlere günler kala basın-yayın organlarından her gün yayınlanan seçim gezilerine, ilginç porteler de ekleniyor. Yerine getirilemeyecek birçok projeye imza atan adayların yanı sıra kameralara verdikleri pozlar ile dikkat çekenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kolunun altından kafasını çıkaran Niğde'nin Çiftlik İlçesi'ne bağlı Bozköy Belde Belediye Başkanı ve AKP'nin yeni dönem adayı Kemal Beşer'e Denizli'nin Akalan beldesinde CHP'den aday olan Can Acar da eklendi.

Kemal Beşer dün konu ile ilgili yaptığı açıklamada Başbakan'ı çok sevdiğini belirtirken bu görüntüden dolayı rahatsızlık duymadığını söylüyor.

Yanında olmaktan mutluluk duymuş
Beşer dün yaptığı açıklamada olay anını şöyle anlatıyor ''Mitingde, Sayın Başbakanımızın konuşması bittikten sonra tüm belediye başkanları ve başkan adaylarını kürsüye çağırdılar. Bu sırada biraz arkada kaldım. Ben kürsüye çıktığımda herkes yerini almıştı. Boyum 1 metre 58 santimetre. Hem arkada kalmıştım hem de boyumun kısalığından dolayı fotoğraf karesine giremiyordum. Kendisini çok sevdiğim için Sayın Başbakanımın yanında olmak istedim. Bir anda kafamı Başbakanımız ile Niğde Belediye Başkan adayımız Faruk Akdoğan'ın arasından uzattım. Sayın Başbakanımız sadece bana (öbür tarafa, öbür tarafa) dedi. Ben de, bu uyarının üzerine kafamı çekip arka tarafa çıktım. Olay bundan ibaret. Kimse bana tepki göstermedi. Hatta daha sonra Başbakanımıza, halka atması için çiçek verdim.''

Al birini vur ötekine
ABD Başkanı Obama'ya olan benzerliğiyle oy topladığını ve kendini çok şanslı hissettiğini belirten, Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Akalan Beldesi'nden başkan adayı olan Can Acar ise seçim tarihinde bir ilke imza atıyor.

Acar, Obama'ya benzerliğini seçim kampanyasında kullanıp, "Akalan'ın Obama'sı geliyor" yazılı afiş ve broşür bastırıp ev ve kahvelerde dağıtarak seçmenlerden oy istiyor.

Belediye başkan adayı Acar, "ABD Başkanı Barack Obama'ya beni çok benzetiyorlar. Seçim kampanyasında nereye gitsem 'Obama geldi' diyorlar. Seçildiğim takdirde Obama'ya Akalan'ın ünlü karpuzu ve kavunundan gönderip, festivalimize onur konuğu olması için davet edeceğim. Kendisi de beni görünce çok şaşıracak. Ben siyahi değilim ama esmer olduğum için çok benzetiyorlar" diyerek Akalan'ı Denizli'nin en gelişmiş beldesi haline getirme ve tüm sorunlarını çözme sözü veriyor.