Sarıgül DSP’yi de karıştırdı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye geçmesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Rahatsız olanların gerekçesi Sarıgül’ün Baykal’dan intikam almak için DSP’ye katıldığı. Kimi partililer ise “Sarıgül DSP’ye katılmadı, DSP Sarıgül’e katıldı” diyor.

soL (HABER MERKEZİ) CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün DSP'ye katılması parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski DSP Genel Sekreteri ve Eskişehir Milletvekili Tayfun içli, Sarıgül'ün CHP lideri Deniz Baykal'dan intikam almak için DSP'ye geldiğini iddia etti. İçli, "Sarıgül DSP'ye değil DSP Sarıgül'e katıldı" dedi.

Seçim dönemindeki transferlerin "popüler" isimlerinden Sarıgül'ün DSP'li olması üzerine İçli'nin yaptığı açıklamada "DSP'ye gelmesi, CHP'nin de Eskişehir'in Odunpazarı ve Tepebaşı ilçesi için aday açıklaması Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i bir kıskaca aldı. Büyükerşen de bundan sıkıldı. Bundan da Eskişehir zarar görecek. Bu hesaplaşma Eskişehir ile sınırlı kalmaz Türkiye'nin başka yerlerine de sıçrar. Bu çok tehlikeli bir şey. Bunu Sarıgül bilerek yaptırıyor. Sarıgül ve ekibi CHP'den ve Deniz Baykal'dan intikam almak saikiyle DSP'yi kullanıyor. Artık DSP Demokratik sol parti olmaktan gittikçe uzaklaşıyor. Pazar günkü katılım töreni DSP'nin Sarıgül'e katılım törenine dönüştü. Yani Sarıgül DSP'ye katılmadı, DSP Sarıgül'e katıldı" ifadeleri kullanıldı.