Münevver’in ailesi Adlı Tıp Kurumu’nu dava edecek

Münevver Karabulut’un babası, kızının üzerinde sperm bulunduğunu iddia eden, daha sonra bu izlerin, bir çalışanı yoluyla başka bir cesetten bulaştığı anlaşılan Adli Tıp Kurumu’na dava açacağını söyledi.

Cem Garipoğlu tarafından öldürülen ve parçalanmış cesedi İstanbul Etiler’deki bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Garipoğlu’nun ailesi, Adli Tıp Kurumu’na dava açacak.

Baba Süreyya Karabulut, bugün İstanbul Adliyesi’nde ifade vermeye çağrıldı. Karabulut, “Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede kızımın üzerinde bulunduğu söylenen ve daha sonra yanlış çıktığı anlaşılan izlerden dolayı” çağrıldığını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Adli Tıp Kurumu, Münevver Karabulut’un üzerinde sperm lekelerine rastlandığını iddia etmiş, daha sonradan bu izlerin, bir çalışanın eldivenini değiştirmeden otopsi yapması nedeniyle başka bir cesetten bulaştığı anlaşılmıştı.

Süreyya Karabulut, yapılan bu yanlışlıktan dolayı Adli Tıp Kurumu’na dava açacağını duyurdu. Karabulut, “Adli Tıp Kurumu'ndan raporlar gelmedi. Rapor gelir gelmez hemen davamızı açacağız, bu davanın seyri nereye kadar giderse biz de oraya kadar devam edeceğiz. Adli Tıp Kurumu'nda dönen kirli işler su yüzüne çıksın. Bu kurumların temiz olması lazım. Bu kurumlarda rantın dönmemesi lazım, paranın dönmemesi lazım. Ben inanıyorum ki Adli Tıp Kurumu’nda çok büyük yolsuzluklar dönüyor, paralar dönüyor. Adalet Bakanlığı’na da sesleniyorum, sayın Başbakan'a da, Cumhurbaşkanı'na da sesleniyorum: Artık yeter bu kurumları temizleyin” dedi.
(HABER MERKEZİ)