MHP: Bizi adam yerine koyun

Toplumun gündemine oturan birçok başlıkta AKP'nin pasif destekçisi olmayı tercih eden MHP, yerel seçim gündeminde "adam yerine koyulmamaktan" şikayet etti.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimlerin yalnızca AKP ve CHP arasındaki bir mücadeleymiş gibi yansıtıldığını öne süren MHP'den, "haber olmak için kendimizi mi yakalım" tepkisi geldi.

Toplumun gündemine oturan birçok kritik başlıkta AKP'nin gölgesi olarak hareket eden MHP, seçimler yaklaştıkça yaşadığı "silikleşme" sıkıntısını dışa vuruyor.

"Bizimkiler aday değil mi?"
Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Genç Bakış programında SMS yoluyla vatandaşlara "Kılıçdaroğlu mu, Topbaş mı" sorusu yöneltilince, MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak tepkisini ilginç bir yolla dile getirmek istedi.

Torlak, SMS yoluyla gerçekleştirilen ankette verilen numaraya partisinin İstanbul adayı Ahmet Turgut'un adını yazıp, mesaj olarak atarak tepki gösterdi. Ancak bir dakika sonra attığı mesaja karşılık gönderilen, "Yanlış yanıt verdiğiniz için mesajınız dikkate alınmamıştır" şeklindeki yanıt, Torlak'ın daha da sinirlenmesine yol açtı.

Torlak yaşadığı bu olaya ilişkin tepkisini önceki gün Meclis'te milletvekili arkadaşlarıyla paylaştı. Hem yazılı hem de görsel medyanın 29 Mart seçimlerine sadece AKP ve CHP olmak üzere iki parti katılıyormuş gibi davrandığını belirten Torlak, "Bu seçime sadece iki parti mi katılıyor? MHP adayları aday değil mi?" dedi.

"Kendimizi yakarız..."
Torlak'ın tepkisine MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'dan da destek geldi. Sadece MHP'nin değil, AKP ve CHP dışındaki tüm partilerin medya tarafından "yok" farzedildiğini belirten Yalçın, "Biz ne yapalım? Haber olmak için kendimizi mi yakalım?" diye konuştu.

MHP kendi adayını "destekleyecek"
MHP milletvekillerinden peşpeşe seçim incileri dökülürken, bir ilginç talimat da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi.

Bahçeli, milletvekillerine talimat vererek, MHP İstanbul adayı Ahmet Turgut'a destek vermelerini istedi. Bahçeli'nin talimatıyla ilk olarak önümüzdeki hafta 40 milletvekili İstanbul'a gelerek seçim bölgelerinde çalışma yapacak.