Kuzey Irak'ta değişen bir şey yok

Önceki gün Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani ile görüşen DTP heyeti bugün Neçirvan Barzani ile görüştü. Temaslardan iyi niyet temennisi ve Kürt sorununun "demokratik yollarla çözülmesi" çağrısının dışında bir sonuç çıkmadı. Benzer çağrılar Mesut Barzani ile yapılan görüşemede de tekrarlanmıştı.

soL (HABER MERKEZİ) Irak'taki temaslarını sürdüren DTP heyeti bugün bölgesel yönetimin başbakanı Nerçivan Barzani ile görüştü.

DTP eşbaşkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna, Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan oluşan DTP heyeti Kuzey Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerkuki ile bir araya geldi. Öğlen saatlerinde de Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani ile 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdiler. DTP heyeti ile yapılan toplantıya Barzani'nin yanı sıra Bölgesel Yönetim İçişleri Bakanı Kerim Sincari, KDP Genel Sekreteri Fazil Mîrani de katıldı.
Kürt sorunun "demokratik yollarla" çözülmesi çağrısının tekrarlandığı toplantıda önceki gün Mesut Barzani ile yapılan toplantıdaki gibi Türkiye ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi istendi.
Gün içinde Kürdistan Yurtseverler Birliği temsilcileriyle görüşmeyi planlayan DTP'liler daha sonra Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşecekler.