Kızılay'da faşist ve polis provokasyonu!

Ankara Yüksel Caddesi Konur Sokak'ta bulunan Liseli Genç Umut, Dev-Lis ve Devrimci 78'liler stantlarına saldıran faşist grup, bir liseli öğrenciyi bıçak darbesi ile yaraladı. Yaşanan olaylar "iki sol örgütün" çatışması olarak yansıtılmaya çalışıldı.

soL (Ankara) Liseli Genç Umut, Dev-Lis stantlarına civardaki dükkanlardan birinde çalışan faşistlerin saldırması üzerine, sol örgütler kısa süre içinde Konur Sokak'ta toplandı. Yapılan faşist saldırıyı protesto etmek amacıyla standa destek vermek üzere gelenler, faşistlerle yaşanan sözlü tartışmanın ardından polisin saldırısına uğradı.

Polis üst üste defalarca havaya "uyarı ateşi" açarken, kullanılan silahların bir kısmının da faşist provokatörlere ait olduğu öne sürülüyor. Polisin tekmelerle ve silah kabzaları ile vurarak bayıltana kadar dövdüğü birçok kişi yaralandı, birçok kişi gözaltına alındı, çatışmalar uzun süre devam etti. Gözaltına alınanların bir bölümü serbest bırakıldı.
Polis olayı "iki sol grubun çatışması" olarak yansıtmaya çalışıyor. Bazı medya örgütlerinde bu yönde haberler yayımlanıyor.

TKP Ankara İl Örgütü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ankara Konur Sokak'ta çeteci bir güruh liseli gençlere saldırmış, bıçaklı saldırının ardından "Konur Sokak'ın artık kendilerinden sorulduğunu" ilan etmiştir. Silahını çetelerin şerefine ateşleyen polis kuvvetlerinin ve polis panzerlerinin desteğiyle terör estiren güruha Ankara halkı karşı çıkmış, Konur Sokak'ı da, meydanı da çetelere bırakmamıştır" denildi.

Açıklamanın devamında "2 Haziran Pazartesi günü Konur Sokak' ta olaylar bu şekilde yaşanırken, TRT yalan habercilik yapmayı tercih etmiştir. Son dönemde cemaatçi örgütlenmenin merkezi haline getirilen TRT'nin AKP'ci ve antikomünist yüzü de giderek belirginlik kazanmıştır. TRT, 2 Haziran Pazartesi günü Konur Sokak'ta yaşananları "TKP ve İP yandaşları arasında yaşanan bir çatışma" olarak yansıtmıştır! Anlaşılan odur ki TRT yaptığı yalan haberlerle "demokratikleşme yolunda" çetelerle omuz omuza yürümeye devam edecektir.Kentlerimizi faşist çetelere teslim etmeyeceğiz. Yalan makinelerinin yalanlarına seyirci kalmayacağız" ifadeleri kullanıldı.