İşbirlikçilerin stratejik işbirliği!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında "çıkarlarımız ortak, güvenlik konusunda işbirliği yapıyoruz, şimdi biraz ticaret yapalım" görüşü dillendirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Tayyip Erdoğan'ın Irak gezisi sırasında imzalanan Stratejik İşbirliği Anlaşması'nın ardından yapılan ortak basın açıklamasında ilk sözü alan Irak Başbakanı El Maliki, Erdoğan'ın ziyaretini tarihi bir olay olarak nitelendirdi. Teröre karşı mücadelede Türkiye ile ortaklaştıklarını söyleyen El Maliki, çalışmaların artık ekonomik alana da kayması gerektiğini söyledi.

Birçok projede ortaklaşılabileceğini ifade eden El Maliki "Irak'ın yeniden yapılandırılmasında Türk şirketlerini görmek istiyoruz. Biraz önce de attığımız imzanın bize büyük katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Irak Başbakanı'nın ardından söz alan Erdoğan, "PKK'ya karşı Irak merkez ve Kuzey Irak yönetiminden gördüğümüz destekten dolayı minnet borçluyuz. PKK sadece Türkiye'nin değil Irak'ın da düşmanıdır. Bölgesel istikrarı tehdit eden terörün ilişkilerimizi zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan Irak ve Türkiye arasındaki işbirliği çok fazla önemsediğini ifade ederek Ortadoğu'da huzur bulmak için Irak'ta istikrarın sağlanması gerektiğini söyledi.