Iraklı Şii Lider Türkiye'de

Iraklı Şii Lider Mukteda Sadr, üç günlük Türkiye ziyareti başladı.

soL (HABER MERKEZİ) ABD karşıtı tutumu ile bilinen Iraklı Şii Lider Mukteda El Sadr Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

Sadr üç gün sürecek gezisinde Başbakanlık Resmi konutunda Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Sadr'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve üst düzey yetkililer ile görüşme yapması da bekleniyor. Kaynaklar, Sadr'ın, Ankara'daki temasları çerçevesinde Irak'taki siyasal sürece ilişkin istişarelerde bulunacağını belirttiler. Kaynaklar, Sadr'ın Türkiye ziyareti çerçevesinde İstanbul'a giderek, Iraklı gruplar tarafından düzenlenecek bir toplantıya katılacağını da kaydetti.

Ankara'dan yapılan açıklamada Sadr'ın Iraklı gruplarla sahip olunan diyalog çerçevesinde ziyarette bulunduğu belirtiliyor. Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışı ile özetlenen yeni tavrı batılı ülkeler tarafından kabul görürken, batılı ülkelerin istekleri veya tavırları Türkiye kanalıyla, resmi olarak görüşmeleri mümkün olmayan direniş örgütlerine ya da muhalif gruplara iletiliyor. Son olarak Gazze'ye yönelik "Dökme kurşun" katliamında Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Ahmet Davutoğlu, batılı ülkelerin Hamas ile tek müzareke kanalının Türkiye olduğunu söylemişti.