Hukukçulardan basın açıklamasına çağrı

İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği, Ankara’da polisin 4 avukatın bürolarına ve evlerine baskın düzenleyerek avukatları gözaltına almasını protesto etmek için İstanbul’da bir basın açıklaması düzenleyecek.

soL (HABER MERKEZİ) İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Ankara'da 4 avukatın gözaltına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenleyecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından Av. Filiz Kalaycı ve Av. Murat Vargün'ün birlikte çalıştıkları büroya, Av. Halil İbrahim Vargün ve Av. Hasan Anlar'ın bürolarına baskın düzenlenmiş, evlerinde de aramalar yapılan avukatlar gözaltına alınmıştı.

ÇHD ve İHD'den yapılan çağrıda, "Avukatlar, 'PKK'ye yardım etmek' iddiasıyla gözaltına alınırken, avukatların mesleki faaliyetleri ve insan hakları mücadelesindeki duruşları kararın gerekçesi yapıldı. Bu keyfi arama ve gözaltılara karşı İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi olarak yapacağımız basın açıklamasına katılımınızı bekliyoruz" denildi.

Basın açıklaması 13 Mayıs Çarşamba günü saat 12:00'de Galatarasay Meydanı'nda gerçekleştirilecek.