“Hrant Dink’in katilleri kollanıyor”

Hrant Dink cinayeti davasının bugün yapılan altıncı duruşması öncesinde “Hrant’ın Arkadaşları” adına "adalet istiyoruz" başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

soL (HABER MERKEZİ) sanatçı Zeynep Tanbay tarafından okunan basın açıklaması, aralarında ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve yazar Masis Kürkçügil'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi tarafından 10.30'da Beşiktaş Üsküdar iskelesi önünde gerçekleştirildi.

"Hepimiz Tanığız, Adalet İstiyoruz" pankartının yer aldığı eylemde "1 yıl oldu ne oldu" yazılı dövizler taşındı. Hrant Dink'in arkadaşları adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Tanbay, Dink davasının başlamasından bu yana bir yıl geçtiğini belirterek, O.S.'nin artık 18 yaşından büyük kabul edileceğini ve Ogün Samast'a dönüşeceğini hatırlattı. Tanbay, cinayeti çok önceden bilen, göz yuman ya da umursamayan ve belki de cinayete yardımcı olan görevlilerin çoğunun soruşturulamadığını ve bu kişilerin bir yıldır görevlerini sürdürdüğünü söyledi.

Sanıkların "devlet bağlantılı bir katliam çetesiyle ilişkilerinin ortaya çıktığı"nı ifade eden Tanbay, Dink davasının Türkiye Cumhuriyeti için bir "namus" davası olduğunu söyledi.

Tanbay, cinayet planından jandarmaya aylar önce haberdar ettiğini anlatan Coşkun İğci'nin ifade verecek olmasının davanın seyrini değiştirmeyeceğine işaret ederken, "suçluları kollamayı bırakırsanız adaletin yolu açılır" diye konuştu.