Hopa'da gece baskınları

Hopa'da polisin dün gece onlarca noktaya baskın düzenlediği belirtildi. Bugün de ilçeye girişler ve çıkışlarda kimlik kontrolü yapılıyor.

soL'un aldığı habere göre, ilçeye giriş-çıkışlar tutulmuş durumda. Polisin kimlik kontrolü yaptığı, elindeki listede bulunan isimleri aradığı belirtiliyor.

Öte yandan, dün polisin müdahalesiyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun Kemalpaşa'da yapılacak cenaze törenine şehirdışından katılımın da engellenebileceği bilgileri geliyor.

Lokumcu'nun cesedi otopsi yapılmak üzere Trabzon'a götürülmüştü.

Gece operasyon
Sendika.org'un haberine göre, gece saat 02.00’da Hopa’da nokta operasyonu başlatıldı. Alınan ilk haberlere göre siyasi partiler, dernekler, sendikalar, kahvehaneler ve evler basıldı.

Diğer il ve ilçelerden, hatta köylerden bile iniş çıkışlar yasaklanmış durumda. Telefon hatlarının dahi kesildiği operasyonda 58 kişilik liste olduğu söyleniliyor.

Hopa’nın Sundura Mahallesi'nin panzerlerle dolu olduğu öğrenilirken, kaç kişinin gözaltında olduğu hakkında bir bilgiye ulaşılamıyor.

İlk edinilen bilgilere göre Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Şenol Çelik de gözaltına alınanlar arasında.

Çelik, dün (31 Mayıs) öldürülen Metin Lokumcu'nun en yakın arkadaşlarından biriydi.

Lokumcu'nun yarınki cenazesinden önce, Şenol Çelik gibi mücadele arkadaşlarının gözaltına alınması, ilçedeki muhalefete gözdağı olarak değerlendiriliyor.

(soL-Haber Merkezi)