Haydi gençler demokrasi dersine!

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'in başını çektiği "Demokrasi Kuşağı" gönüllüleri 40 gence "demokrasi" öğretecek! Öğretmenler arasında Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Eser Karakaş, Abdurrahman Dilipak gibi her taşın altından çıkan AKP destekçisi kadrolar da var.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye demokratikleşmeye devam ediyor! Darbeye karşı kurulan sayısız platformdan sonra bu kez "demokrasi okulu" açılıyor. Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'in başını çektiği "Demokrasi Kuşağı" gönüllüleri seçtikleri 40 gence "demokrasi" dersi verecek. Anadolu'nun Genç Liderleri Derneği (AGL) bünyesinde gerçekleşeceği açıklanan programda hoca olarak Prof. Süheyl Batum, Prof. Mehmet Altan, Doç. Ferhat Kentel, Mahmut Övür, Emre Kocaoğlu, Şanar Yurdatapan, Prof. Eser Karakaş, Zuhal Olcay, Sandra Oudkirk, Haşim Haşimi, Abdurrahman Dilipak, Nazlı Ilıcak, Raffi Hermonn, Fener Rum Patriği Bartholomeos (Dimitris Arhondonis), Hüseyin Çakır, Prof. Fuat Keyman, Ural Aküzüm, Nurettin Özdoğan, Ayse Arkış, Cem Toker, Barış Sulu, Urun Guner gibi isimlerin adı geçiyor.

Böylece son ayların popüler ismi Nazlı Ilıcak bu kez "öğretmen" olarak çıkacak kamuoyunun karşısına. Ilıcak'ın "Birarada Yaşam ve Sanat", "Kürt sorununun çözümünde sivil taktikler geliştirmek", "ABD - Türkiye İlişkileri", "Din Siyaset İlişkisi - İslami Topluluk ve Sağ Partiler", "Çoğulcu demokrasi anlayışı ve Hukuk Devleti", "Demokratikleşemeyen Türkiye'de Medya Muhasebesi", "Türkiye'de Ermenilerin demokratikleşme sürecinden beklentileri ve talepleri", "Yerel yönetimler de başarı ve toplumun yerel yönetimlere katılım yolları", "Türkiye'de demokratikleşme sürecinde gayrimüslümlerin beklentileri ve talepleri", "Siyasette Küresel Düşünüp Yerel Davranmak", "Kürt Sorununu İnsanileştirmek", "Yerel Yönetimler ve Avrupa Birliği hibe fonları", "Kürt Sorununa Barışçı Çözümler Üzerine", "Ulusal bir gazetede genç bir yazarın anı defteri", "Türkiye'de liberal demokrasi", "Demokratikleşme surecinde kadın örgütlerinin rolü" gibi ders konularından hangisini anlatacağı ise açıklanmadı.

Açık olmayan bir başka konu ise 40 öğrencinin hangi kriterler üzerinden seçileceği.