Fethiye Belediye başkanı depremi Allah'a havale etti!

Ege Bölgesi'nde 7.2'lik deprem beklediğini ve Fethiye'nin taşınması gerektiğini savunan jeofizik profesörü Ahmet Ercan ile Fethiye Belediye Başkanı arasında yaşanan "tekerlekli sandalye" tartışması ilginç bir boyuta taşındı.

Jeofizik profesörü Ahmet Ercan’ın İzmir’de 5.1’lik depremin ardından "Fethiye taşınsın" sözlerine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi tuhaf bir cevap verdi. "Tekerlekli sandalye yok ki alıp başka yere taşıyasınız" diyen Başkan, "işi Allah’a havale etmek gerektiğini" de söyledi. Bu sözler üzerine Ercan, Saatcı'nın sözlerini "çaresizlik" olarak değerlendirdi.

"Tekerlekli sandalye yok ki taşıyalım"

Geçtiğimiz gün 5.1’lik depremle sarsılan İzmir depremini değerlendiren Jeofizik profesörü Ahmet Ercan, İzmir’de 7.2’lik deprem beklediğini söyleyerek, "Fethiye deniz kenarından tepelere taşınmalıdır" dedi. Ercan’ın bu sözlerinin Fethiye halkı tarafından tepkilere yol açtığını iddia eden Cihan Haber Ajansı’na konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Ben taşıma olayına katılmıyorum" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her deprem bölgesinin altında tekerlekli sandalye yok ki alıp başka yere taşıyasınız. Türkiye'nin orta Anadolu kuşağı dışındaki her yer deprem bölgesi. Bütün Türkiye'yi mi taşıyalım. Ben taşıma olayına katılmıyorum. Biz depreme dayanıklı binalar yapacağız, ondan sonra işimizi Allah'a havale edeceğiz."

"Çaresizliğini gösterir"
Taşınmaya karşı çıkarak depreme dayanıklı binalar yapılması gerektiğini sonra da binaları "Allah’a havale ettiğini" açıklayan Başkan Saatcı’nın sözleri hakkında Jeofizik profesörü Ahmet Ercan soL’a konuştu. Ercan, "Başkan’ın şakayla "tekerlikli sandalye" taşlamalı sözleri çaresizliğini gösterir, doğrudur" dedi. Neden Fethiye'nin taşınması gerektiğini de anlatan Ercan, "Yeni Fethiye iki dağ arasına kıstığından, yapılaşacak yer olmadığı için deniz dolgusu başlamış. Böylece, bataklık alanlara doğru genişlemeye başlıyorlar. Fethiye bu iki dağ arasına kısmış durumda, ayrıca göçle gelen bir çoğun patlaması da yaşanıyor. Gidecek yeri yok. Ben de jeofizik bilimci olarak dağlara gidin dedim" diye konuştu.

(soL - İstanbul)