Ergenekon’da hızlı trafik

Ergenekon Davası dün 56. duruşması ile devam ederken dava sanıkları ile ilgili yeni tutuklamalar ve tahliyeler yaşandı. Ergenekon sanıklarından emekli binbaşı Fikret Emek’in askeri mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldığı öğrenilirken başka bir suçtan yeniden tutuklanan Sami Hoştan ise 2. kez serbest bırakıldı. Uyuşturucudan gözaltına alınan Ali Kalkancı’nın ise Ergenekon’dan sorgulandığı…

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında eski Kuvayi Milliye 1919 Derneği Başkanı emekli kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ savunmasına devam etti.

Savunmasında hakkındaki iddiaları reddeden Karadağ, darbe yapılmasını istemediğini ileri sürdü ve ordu kurduğu iddiasına ilişkin olarak da "Ordu kurmak öyle kolay iş mi sayın Başkanım?" diye konuştu.

Sedat Peker, Veli Küçük, Sami Hoştan, Doğu Perinçek ve Kemal Kerinçsiz gibi diğer Ergenekon sanıkları ile ilişkisine dair soruları yanıtlayan Karadağ, Sedat Peker ile ilgili olarak "Sayın Sedat Peker'le hiçbir alakam ve irtibatım yoktur. Kardeşi bana telefon ettiğinde, 'reis nasıl?' demişim. Herkes reis diyor, polisler de reis diyor" açıklamasını yaptı.

Gizli tanık 17'nin Dernek hakkında "güvenlik şirketi süsü verilerek bir ekip kurulduğu, bu ekibin Meclis'e yürüyerek, Meclis'i işlevsiz hale getirme eylemi hazırladığı, İstanbul'da bir atölyeye de bu nedenle 10 bin adet kalpak siparişi verildiği" şeklindeki suçlamalarını da reddeden Karadağ, kalpak siparişini bir etkinlikte kullanmak üzere verdiklerini, ama yapılmasını istedikleri kalpak sayısının 10 bin değil, 5-10 adet olduğunu iddia etti.

Veli Küçük de hastaneye kaldırıldı
Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirilen Küçük dünkü duruşmaya katılamadı.

Zaman Gazetesi haberi "Son general de cezaevinden çıktı" başlığıyla verdi. Gazete haberde Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Levent Ersöz'ün ardından Veli Küçük'ün de hastaneye kaldırılmasına dair "Böylece Ergenekon kapsamında yargılanan generallerin hepsi sağlık sorunları nedeniyle Silivri Cezaevi'nde kalmaktan kurtuldu" yorumunu yaptı.

Sami Hoştan 2. kez serbest bırakıldı
Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan tutuklu bulunduğu başka bir davada mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Susurluk Davası hükümlülerinden Sami Hoştan Ergenekon davasına bakan mahkeme tarafından 13 Şubat'ta serbest bırakılmış ancak 4 gün sonra, İzmir'de gerçekleştirilen "Anafor" adlı operasyon kapsamında yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. "Cürüm işlemek amacıyla kurulan suç örgütünde yönetici olmak", "haraç almak ve kumar oynatmak"la suçlanan Hoştan dün 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden serbest bırakıldı.

Hoştan Ergenekon Davasında mahkemeye Abdullah Çatlı'nın Susurluk kazası sırasında kaybolan çantasını vermesi ile gündeme gelmişti.

Askeri Mahkemeden mahkumiyet kararı

Genelkurmay tarafından 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyada Ergenekon davası sanıklarından emekli binbaşı Fikret Emek hakkında, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin "askeri eşyayı gizlemek" suçundan yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdiği öğrenildi.

Emek'in Eskişehir'de annesine ait evde çok sayıda silah ve patlayıcı bulunmuş, Emek bunları Güneydoğu'da görev yaptığı sırada aldığını söylemişti.

Ali Kalkancı da Ergenekon'dan sorgulanıyor

28 Şubat döneminde adından sıkça bahsedilen ve "şeyh" olarak anılan Ali Kalkancı geçtiğimiz günlerde fabrikasına yapılan baskında uyuşturucu ele geçirilmesi nedeniyle gözaltına alınmıştı. Kalkancı'nın dün gece başlayan sorgusunun narkotik değil terörle mücadele şubesi tarafından sorgulandığı ve kendisine Ergenekon ile ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi.