Erdoğan: "Yumrukların bir arkası var"

Başbakan yumruklu saldırılar ile ilgili manidâr bir açıklama yaptı. Saldırılara ilişkin "Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir? Bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunların bir arkası var" diyen Erdoğan, gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bu akşam TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a gerçekleştirilen yumruklu saldırı ile ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yıldız'a yumruk atan kişinin "haddini ve kendini bilmez bir kişi" olduğunu belirtirken, "Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir? Bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunların bir arkası var" diyerek bir imâda bulundu.

Başbakan, "Haddini bilmeyen, kendini bilmez bir kişi. Emniyet teşkilatımız şu anda ifadeleri almış vaziyette. Bu tür şeyleri arzu etmiyoruz. Şehitlerimizin cenaze törenlerinin istismar edilmesi ve bunların bir istismar aracı olarak kullanılmasını ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne tahammülü olamayanların attığı adımlar olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Bunların arkası var"
Ayrıca açıklamasında, "Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir? Bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunların bir arkası var. Ondan sonra gerekli olan açıklamalar yapılır" diyen Erdoğan, yumruklu saldırıların birbiri ile bağlantılı olduğunu imâ etti.

Erdoğan, Bakan Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili ise "Burunda kırık tespiti yapıldı, müdahale edildi. Şu anda istirahatte. Buradaki oylamaya katılacak, oylamadan sonra tekrar istirahat edecek. Yeniden oylamaya devam edecek" dedi.

(soL-Haber Merkezi)