Erdoğan: Türkiye aslına dönüyor

Başbakan Erdoğan, Aksaray’daki AKP mitinginde yaptığı konuşmada Doğan Yayın Grubu’na kesilen cezayı ima ederek “Devletin bir kurumu, yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümete yüklenmeye başlıyorlar” dedi, Türkiye'nin aslına döndüğünü söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin seçim mitingleri kapsamındaki gezisi sürüyor. Bugün Aksaray'da bir mitingte konuşan Erdoğan, her gün tekrar ettiği bazı başlıkların yanı sıra, Doğan Yayın Grubu'na kesilen 826 milyon liralık ceza konusuna da değindi. Erdoğan, "Alışmışlar medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye, basın üzerinden menfaat devşirmeye... Devletin bir kurumu, yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümete yüklenmeye başlıyorlar. Hükümete iftara atmak yerine hukuka uygun davranmayı öğrenseniz daha doğru olmaz mı?" dedi.

Erdoğan'ın, konuşmasında "monşerler" nitelemesi yerine "Babıali dili" kavramını ve aslında AKP'ci basın için kullanılan "yandaş gazete" kavramını muhalif basın için kullanması dikkat çekti. Erdoğan, "Bu ülkenin herhangi bir şehrinde bir tek dikili ağacı olmayanlar, milletle yüz yüze gelmekten kaçınıyor. Ankara'da koltuklarına kurulurlar, Türkiye'yi sadece televizyon ekranlarından, sadece yandaş gazetelerin sayfalarından izlerler. Onlar halkımızla Babıali'nin diliyle, İkitelli'deki yandaş medyalarının diliyle konuşurlar. Bizim farkımız burada. Biz siyaseti gazete sayfalarından, televizyon ekranlarından, Babıali'den, İkitelli'den yapmayız. Biz siyaseti milletimizle birlikte, milletin içinden yaparız" diye konuştu.

Kendi tabiriyle "yandaş gazeteleri" eleştiren Erdoğan, "Basın özgürlüğünden dem vurup, patronunun sesi olan, menfaatlerini kollamayı özgürlük mücadelesi sananların durumu da ibret vericidir. Basın özgürlüğünden dem vurarak, yalan yanlışı, iftirayı, çamur atmayı normal gösteremezsiniz. Medya gücünü kullanarak, haksızlığa, hukuksuzluğa, menfaat devşirmeye kalkışamazsınız. Bizim iktidarımızda bu olamaz" dedi.

"Şaibeli isimleri ihraç ettik"

Erdoğan, Deniz Baykal'ı eleştirirken yolsuzluklar başlığına değinerek "Diyor ki 'AK Partili şuranın belediye başkanı ile ilçe başkanı şunu şunu yapmış'. Biz bundan 6-7 kadar önce bu olumsuz duyumları aldığımızda daha hakkında dava açılmamış olduğu halde partimizden ihraç ettik, ilçe başkanını da belediye başkanını da bunun yanında bazılarını da. buna benzer bugüne kadar 20'yi aşkın belediye başkanı ve meclis üyesini partimizden ihraç ettik. Ama beyefendiler, acaba şu ana kadar kaç kişiyi ihraç ettiniz?" dedi.

"Türkiye AKP'yle aslına dönüyor"
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin aslına geri dönmekte olduğunu söyledi. Erdoğan, kalabalığa "Milletim şunu iyi bilsin: AKP iktidarıyla birlikte Türkiye aslına dönüyor. O asil ruhuna tekrar kavuştu. Hani Mehmet Akif Ersoy diyor ya 'yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım'. Türkiye artık o eski Türkiye değil. Türkiye artık 6 yıl öncesinin Türkiyesi değil. Kafayı kuma gömerek dünyada var olunmuyor. Dışarıda liderlerin karşısında el pençe divan durarak bu işler olmuyor. Masalardan kaçarak, köşe bucak kaçarak bu işler yürümüyor" diye seslendi.