Egemen Bağış’a yumurtaya beraat

Egemen Bağış’a yumurta attığı için yargılanan üniversite öğrencisi hakkında ilk duruşmada beraat kararı çıktı.

Ankara Üniversitesi ziyareti sonrası yumurtalı protestoya uğrayan Devlet Bakanı Egemen Bağış, “ceketimin sol kısmı kirlendi” diyerek üniversiteli Nihal Çarıkçı’ya dava açmıştı. Çarıkçı, ilk duruşmada beraat etti.

Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, “Her ne kadar sanık hakkında, müşteki Egemen Bağış’a hakaret suçundan kamu davası açılmış ise de, sanığın üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığından CMK.223/2-a maddesi gereğince beraatine karar verilmiştir” dedi.

Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler de duruşma saatinde adliyeye gelerek eylem yaptılar. Öğrenciler “Kirletmek güzeldir! Egemenleri bağışlamıyoruz” yazılı pankart açarak Çarıkçı’ya destek verdiler. Destek eyleminde Halkevleri, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Devrimci 78’liler Federasyonu, İHD ve bazı milletvekilleri hazır bulundu.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Nihal Çarıkçı da “Bu davada yargılanan sadece ben değildim. AKP’ye karşı çıkan binlerce üniversiteli de yargılandı. İnsan hakları ve demokrasi yargılandı. Esasında bu dava ile birlikte AKP ve Egemen Bağış da yargılandı ve onlar hakkında da karar kılındı. Egemen Bağış özür dilemeli. Üniversitelilerin AKP’ye karşı mücadelesi devam edecek” dedi.

(soL - Haber Merkezi)