Ecevit'ten Kılıçdaroğlu'na destek

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Baykal'ın istifasının ardından CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı tarafından TBMM'de okunan yazılı açıklamada, "daha önce birlikte çalıştığı tüm arkadaşlarını ve Bülent Ecevit'e gönül vermiş tüm yurttaşları" Kılıçdaroğlu ve CHP'ye destek olmaya çağıran Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in de rahatsızlanmadan önce Türkiye'nin, içinde bulunduğu karanlık tablodan kurtulması için geniş tabanlı bir güç birliği oluşturmayı hedeflediğini ve kendisinin de bu amaçla partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini vurguladı.

CHP'nin "birlik için buluşmanın adresi" olacağını belirten Ecevit, herkesi CHP ve Kılıçdaroğlu'na destek olmaya davet etti.

Halıcı: 'Ecevitler CHP'de'
Ecevit'in açıklamasını okuduktan sonra soruları yanıtlayan Emrehan Halıcı, kendisinin CHP'ye üye olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine, "Önümüzdeki günlerde olur mu, bilemiyorum. Ama Ecevit'ler yeniden CHP'de diyebiliriz. Benim duyumsadığım o" diye cevap verdi. Gelişmelerden memnun olduğunu dile getiren Halıcı, "Kurultaydan sonra ne tür bir bağ olur onu zamana bırakıyorum" diye konuşurken, Rahşan Ecevit'in büyük ihtimalle yarınki CHP kurultayına katılacağını ve DSHP'nin de fes olup CHP'ye katılacağını söyledi.

(soL - Haber Merkezi)