Diyarbakır'da AKP binasına molotof atıldı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde AKP ilçe başkanlığı binasına akşam saatlerinde molotof atıldı. Bina güvenlik görevlisinin açtığı ateş sonucu molotof atanlardan biri yaralandı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde AKP binasına akşam 20:00 sularında bir grup tarafından molotof atıldı. İlçe binasının güvenlik görevlisinin gruba ateş açması sonucu 17 yaşında olan Selim Tekel, bacağından yaralandı. Tekel'in Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirilirken hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.

Dün akşam molotof atılan tek yer Kayapınar AKP binası değildi. Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Kaymakamlığı ve Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Şura adlı derneğin şubesine de molotof atıldı. Molotof atan grubun, binaları önce taşlayıp ardından molotof attıkları belirtiliyor.

"Partimiz bunu hak etmiyor"
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada, molotof kokteyli atan grubun 7-8 kişiden oluştuğunu söyleyerek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. Öte yandan, polisin yaptığı operasyon sonucunda Bağlar İlçesi'nde 5 Nisan Mahallesi'nde 2 çuval molotof kokteyli bulunduğu belirtildi.

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada "cesur bir açılım" yapan partisinin bu saldırıyı hak etmediğini savunarak şöyle dedi:

"Yapılan sadece partimize değil, tüm Diyarbakır halkına yapılmış bir eylemdir. Bu eylemleri kınıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun, hükümetimiz bu tür şiddet içeren eylemlerin, terör olaylarının üstesinden gelecektir. Kimse bu tür eylemlerle halkımızın barış ve kardeşliğini bozamaz. Hiçbir hükümet bu kadar cesurca bir adım atmadı. Partimiz bunu hak etmiyor. Bu saldırı açılım sürecini baltalamak için yapılmıştır."

(soL-Haber Merkezi)