Bekir Bozdağ Abdullah Gül duasını müfredata uygun buldu!

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Cuhurbaşkanı Gül'ün duasının okullarda okutulmasının müfredata aykırı bir durum teşkil etmediğini iddia etti.

Hürriyet Gazetesi'nden Umut Erdem'in haberine göre CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in bir okulda Din Kültürü dersinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün duasının okutulduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun mudur?” sorusuna, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Müfredata aykırı bir durum teşkil etmemektedir” yanıtını verdi.

İstanbul Milletvekili Özkes, önergeyle Kartal Ege Sanayi İlköğretim Okulu’nda öğretim sezonunun ilk haftasında yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğretmenin 7’inci sınıf öğrencilerinin defterlerine duayı yazdırması iddiasını dile getirdi.

Bozdağ: "Sözü edilen dua müfredata aykırı değil"
Özkes, Bozdağ’a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün her akşam ettiği duanın, okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde okutulup okutulmadığını ve MEB müfredatına uygunluğunu sordu. Özkes’in sorularını İstanbul Valiliği’nden aldığı bilgiyle yanıtlayan Bozdağ şunları ifade etti:

“Sözü edilen duanın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde okutulmasının müfredata aykırı bir durum teşkil etmediği, siyasetçilerin dualarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde okutulmasının ve yine siyasetçilerin bu derslere konu olmasının söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır.”

Özkes: "Başkalarının dualarına da kapı aralar"
Bozdağ’ın yanıtını değerlendiren Özkes, duanın müfredata aykırı olup olmadığının tartışılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanıdır, konumu itibariyle saygı duyulur ama o zaman bu başkalarının yaptığı duaların da okutulmasına kapı aralanır. Çelişkiler var. Abdullah Gül siyasetçi değil mi?.”