Skandallar bitmiyor: İlköğretim öğrencilerine ‘Cumhurbaşkanı duası’ öğretildi!

Kartal Soğanlık’ta bulunan "Eğe Sanayi İlköğretim Okulu" 7. Sınıf öğrencileri okulun ilk haftasına ilginç bir dua öğrenerek başladı: “Cumhurbaşkanımızın duası…”

Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte okullarda birbirinden ilginç skandallar meydana geliyor. Kartal’da bulunan Eğe Sanayi İlköğretim Okulu öğrencileri de bu skandallardan nasibini aldı.

Okulun ilk haftasında yapılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde dersin öğretmeni öğrencilerin defterlerine şu satırları yazdırdı:

"Cumhurbaşkanımızın Duası
Allahım beni güvenilir kıl,
Kibirden gururdan uzak tut,
Kalbimi, sevgi, adalet, tevazu ve şefkatle doldur.
Üzerime kul hakkının zerre gölgesini düşürme
Helalinden hizmet etme imkanı ver
Milletimi benimle mahçup etme
Beni ve bütün çalışma arkadaşlarımı
Taşıdığı yükün farkında olan
Emanette emin insanlardan eyle
Ülkemin yücelmesi, yükselmesi ve
İnsanımızın onurlu bir hayat sürmesi için
Bize güç ve kuvvet ver, dirlik ver, birlik ver işlerimizi kolaylaştır "

Dua Zaman gazetesinde yer almıştı
Bir devlet okulunda öğrencilere öğretilmek istenen bu dua daha önce “Cumhurbaşkanı Gül'ün her akşam ettiği dua” şeklinde Zaman gazetesinde yer almıştı:

"Allah'ım, beni güvenilir kıl, kibirden, gururdan uzak tut, kalbimi, sevgi, adalet, tevazu ve şefkatle doldur. Üzerime kul hakkının zerre gölgesini düşürme. Devletin, milletin imkânlarını israf ettirme, helalinden hizmet etme imkânı ver. Milletimi benimle mahcup etme. Beni ve bütün çalışma arkadaşlarımı taşıdığı yükün farkında olan, emanette emin insanlardan eyle. Ülkemin yücelmesi, yükselmesi ve insanımızın onurlu bir hayat sürmesi için bize güç ver, kuvvet ver, dirlik ver, birlik ver. İşlerimizi kolaylaştır, hem dünyada hem de ahirette iyilik, güzellik ve saadetler lütfeyle. İnsanımızı her türlü kazadan, beladan ve afetten koru, ülkemize bereket ver. Devletimizi ve milletimizi payidar kıl. Barış ve huzur içinde bir vücudun azaları gibi olmayı, birbirimizi sevip kardeşçe yaşamayı nasip eyle."

(soL – Haber Merkezi)