BBP Erdoğan'ın fedailiğine soyundu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin Mamak ilçe kongresinde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'na 'Wikileaks'i kaşımayı bırak' diye seslendi. Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ise idamı geri getirme vaadinde bulunuldu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Wikileaks belgelerinde Başbakan Erdoğan ve AKP hakkında yer alan iddialara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Bu işi kaşımayı bırak, bununla ilgili yapıcı ol, yol gösterici ol, sorumlu ol, ülke pozitif muhalefetten de kazanabilir" dedi.

Başbakan'a teşekkür!
Topçu, Wikileaks belgeleri konusunda Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti:

"ABD'den yayınlanan belgelerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret var ise, suçlama var ise tüm Türkiye bir ve beraber karşısında olmalı" dediğini anımsatarak "Belgelerden sadece 30'u açıklandı, Türkiye'de yer yerinden oynadı.

Sakın siz bunu iç siyasete malzeme yapmayın, bu açıklanan belgelerde Türkiye'nin milli menfaatleri var mı yok mu ona bakın, onunla alakalı ulusal ve uluslararası hukuka başvurun dedim, Başbakan şimdi onu yapıyor, teşekkür ediyorum, olması gereken bu.

"Bu işi kaşıma"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Topçu, "Gömleğinin fiyatını bilmeyen ama Çubuk ovasında kurban pazarlığı yapan ana muhalefet partisinin sayın Genel Başkanına sesleniyorum Bu işi kaşımayı bırak, bununla ilgili yapıcı ol, yol gösterici ol, sorumlu ol, ülke pozitif muhalefetten de kazanabilir. Siz seçim yardımından 90 trilyon lira para aldınız, bunun gereğini yap, hakkını ver, ortamı, ortalığı germe" dedi.

Evetçi BBP'den idam vaadi
BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu ise, partisinin Tepebaşı ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, idamı geri getirme vaadinde bulundu.

Gündoğdu, şöyle konuştu:

"12 Eylül referandumunda aldığımız ortak kararla 'Evet' dedik. Çünkü millet zararına hiç bir madde yoktu. BBP olarak doğru neyse onun yanındayız. 3 general açığa alındı. Demek ki bir şey var da o yüzden açığa alındılar. Bazı muhalefet partileri de sırf muhalefet olsun diye itiraz ediyorlar. Biz buna karşıyız. Türkiye'yi güvenlik zafiyetine uğratanlar varsa bunun hesabı versin. Ülkeye ihanet edenin cezası neyse uygulanmalıdır. Ülkenin şu anki durumuna bakıldığında çok ciddi bir güvenlik sorunu var. İnsanlar sokakta yürüyemez hale geldi. BBP'nin 'GÖR Projesi' çok önemli bir proje. 3 yaşındaki çocuğa tecavüz eden biri 5 yıl cezaevinde yatıp afla çıkıyor. Sonra 7 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip, yine bir kaç yıl yatıp çıkıyor. Bunun cezası bu olmamalı. Bunun cezası idam, idam, idam... Ülkeye ihanet edenlerin cezası idam olmalıdır. BBP iktidarıyla idam yasası geri gelecek. BBP iktidarında herkes istediği gibi giyinecek, istediği gibi yaşayacak, özgürlük gelecek."

Büyükerşen'den 'Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi' sözü
BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan ise geçtiğimiz yol hayatını kaybeden ve kontrgerillanın önemli isimlerinden eski genel başkanları anısına Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı ve Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi açılacağını açıkladı:

"Genel Başkan Yalçın Topçu katılımıyla 20 Şubat 2011'de BBP İl Kongresi'ni yapacağız. BBP olarak doğruya destek, yanlışa köstek olduk. Bu duruşumuzu devam ettireceğiz. Orman Bölge Müdürlüğünden merhum başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı sözü aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de yeni yapılan imar planları içinde açılacak büyük bir caddeye Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi sözünü aldık."

(soL - Haber Merkezi)