Baykal'dan Erdoğan'a düello teklifi

CHP lideri Baykal Başbakan Erdoğan'ı tarafsız gazetecilerin önünde düelloya davet etti.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart Yerel Seçimleri için ilk meydan mitingini Adana'da yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı televizyonda canlı yayına çağıran Baykal "Her şeyi konuşalım. Millet bunu dinler, kararını verir. Kim doğruyu söyler anlar. Haydi gel, yandaşlarını da al. Söyleyeceklerini yüzüme söyle, ben de senin yüzüne söyleyeyim. Niye kaçıyorsun. Dünyanın her yerinde demokrasi böyle işler. Demokrasi kaçağı bu Başbakan" dedi.

'İşsizler ordusu büyüyor'
Türkiye'de işsizler ordusunun büyüdüğünü kaydeden Baykal, meydanda toplanan kalabalığa "Çukurovalılar, hiçbir partiyi ayırmadan soruyorum: Halinizden memnun musunuz? İçinizde bulunduğunuz durumu düşünün. Yarını düşünün. Allah aşkına durumunuzdan memnun musunuz? Emekliler , çiftçiler , ev kadınları , öğrenciler memnun musunuz? Aldığınız verdiğinizi karşılıyor mu, borçlarınız ödeniyor mu?" sorusunu yöneltti.

Sadece 1 yılda işsiz sayısının 645 bin kişi arttığını söyleyen Baykal, "300 bin kişi de işsiz ama kendini kaydettirmemiş. Onları da ekle 945 bin kişi Türkiye'de işsiz kaldı. Bu resmi rakam. Bunun bir de gerçeği var. Bu makyajlanmış, pudralanmış rakamlar. İndirilmiş rakamlar bunlar. 700 bin kişilik ordumuz var, 945 bin işsizimiz var. İşsizlik ordumuzu bile geçmeye başlamış. Bu çok vahim bir durum. Çalışma, iş bulma özgürlüğü çok önemlidir. Aileler mutsuz, evine götürecek ekmek yok" dedi.

'Seçim rüşveti değil iş ver'
Kömür ve beyaz eşya dağıtımına değinen Baykal Erdoğan'ın seçim rüşveti dağıttığını söyledi. Baykal "Eğer amaç yoksullukla mücadele etmek ise, her aileye iş sağlayacaksın. Bunu sağladın mı kişi kendi yoksullukla başa çıkar zaten, kendi ailesine bakabilir. Onlara iş ver, rüşvet dağıtma. Yıllardır şunu söylüyoruz, Amacımız insana hizmet etmek. İnsanın en temel ihtiyacı iştir. İnsana emeğini kullanacağı iş lazım. Devletin en temel görevi halka iş sağlamaktır" dedi.

Deniz Feneri davasına da değinen Baykal seçimin "deniz feneri seçimi" olduğunu söyledi. Deniz Feneri ile iç edilen para ile Erdoğan'ın kendi medyasını kurduğunu belirten Baykal "Başbakan bu yolsuzluğu yapanları tanımıyor mu? Tanımıyorum dedi. Sonra ne oldu? Tanıyor tanıyor. Bu kişilere teşvik getirmiş mi, getirmiş. İzin vermiş mi vermiş. Sonra da sizi vergiden muaf ediyorum demiş. Bu vatanın huzuru barışı için uğraşan Mehmetçik Vakfı vergi veriyor. Bu sahtekarlar vergi vermiyor. Başbakan sayesinde. Türkiye'de resmi himaye altında yolsuzluk var. Sakın unutmayın! Bu seçim Deniz Feneri seçimi. Bunu unutmayın. Bu seçimde bunun hesabını sormalısınız" dedi.

'Deniz Feneri'ni yazanı cezalandırdılar'
Doğan Medya'ya kesilen 826 trilyonluk cezaya da değinen Baykal ""Şimdi de yolsuzlukların konuşmasını engelliyor. Gazetelerin bir kısmı, Başbakan'ın himayesinde olmayan bir kısım medya olayla ilgilendi. Sen misin Deniz Feneri'ni yazan, sen misin doğruları gösteren. Hemen cezayı kestiler. Hemen inceleme başlatıldı. Türkiye'nin vergi rekortmenine 820 trilyon ceza kesmişler. Bütün dünya bunun bir baskı niteliğinde olduğunu gördü ve biliyor. Demokratik bir ülkede böyle bir şey olabilir mi? Sen böyle yaparak demokratik bir ülkeyi tersine çeviriyorsun. Senin işine gelmeyeni yazanı, ezebilirsen, yok etmeye çalışırsan hani demokrasi. Niye susturmaya çalışıyorsun" dedi.