Barzani: İlişkiler iyiye gidiyor

Bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, Türkiye ile ilişkilerin iyiye gittiğini söyledi. Öte yandan Barzani, Kerkük referandumunun mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini ve bu konuda taviz vermeyeceklerini de tekrarladı.

HABER MERKEZİ Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, Türkiye'yle ilişkilerin iyiye gittiğini söyledi.

Barzani, lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin örgütleme teşkilatlarının sorumlularıyla yaptığı toplantıda, bölgesel yönetimin komşularıyla ilişkilerini değerlendirdi. Amerika, Avrupa ve Arap ülkeleri ile sağlam bir ilişkileri olduğunu söyleyen Barzani, Türkiye'yi kastederek, "Bazı komşu ülkelerle daha önce yaşanan gerginlik ortadan kalkmaya başladı. İlişkiler iyiye doğru gidiyor" dedi.

Kerkük referandumuna da değinen Barzani, 140'ncı maddenin Irak anayasasının gereği olduğu ve mutlaka yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Barzani, "Bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimiz gibi halkımıza haksızlık yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin mesajını taşıyan Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmüştü. Türkiye ile Irak arasında daha önce mutabakat sağlanan enerji, güvenlik ve ekonomi alanındaki işbirliğini teyit eden Talabani, Gül'e yönelik Bağdat davetini yinelemişti.