Ankara ve İstanbul'dan protesto

Gazze’de 200 den fazla insanın ölmesine neden olan saldırı Ankara&#039da ve İstanbul&#039da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

soL (HABER MERKEZİ) İsrail&rsquoin Gazze&rsquoye yaptığı f&uumlze saldırılarında 300&rsquoe yakın insan yaşamını yitirdi. Bug&uumln saldırılar s&uumlrerken TKP Ankara İl &Oumlrg&uumlt&uuml İsrail El&ccedililiği &oumln&uumlnde, protesto eylemi d&uumlzenledi.

Ankara&rsquoda yapılan eylemde TKP Ankara İl Komitesi &uumlyesi Erkan Yıldız konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında&nbsp &ldquoİsrail d&uumln y&uumlzlerce Filistinlinin canına kıydı. Yıllardır ABD desteğiyle Ortadoğu halklarına kan kusturuyor. Bu emperyalizmin tarihsel misyonudur ve İsrail&rsquode bunu yerine getiriyor. Asıl s&oumlz s&oumlylenmesi gerekenin kendi memleketimizde bu katliamları g&oumlrmezden gelip İsrail ile işbirliği yapanlardır&rdquo dedi.&nbsp

Başbakanın ve Cumhurbaşkanının kınama mesajlarını samimi bulunamayacağını, M&uumlsl&uumlman kisvesi altında Ortadoğu halklarına şirinlik yapıp ABD ve İsrail ile işbirliğine gidenlerin, Konya&rsquoda İsrail pilotlarına eğitim verenlerin, İsrail ile silah anlaşması yapanların ne kadar samimi olduğunun sorgulanması gerektiğini vurgulayan Yıldız, TKP olarak İsrail ile yapılan t&uumlm askeri,iktisadi ve siyasi işbirliğinin bitirilmesini istiyoruz. Ortadoğu halklarının emperyalizme değil, barış, eşitlik ve &oumlzg&uumlrl&uumlk iddiasına g&uumlvenmeleri gerekiyor diyerek konuşmasını bitirdi. Eylem konuşmanın ardından &ldquoKatil İsrail, İşbirlik&ccedili AKP&rdquo, &ldquoYaşasın Filistin direnişi&rdquo sloganlarıyla sona erdi.&nbsp

İstanbul'da Yurtsever Cephe'den İsrail Protestosu
İsrail'in Gazze'ye ger&ccedilekleştirdiği ve&nbsp300 Filistinliyi katlettiği saldırı Yurtsever Cepheliler tarafından İstanbul Levent'teki İsrail Konsolosluğu &oumln&uumlnde protesto edildi.

Protesto eyleminde &quotKatil İsrail işbirlik&ccedili AKP&quot, &quotKatil İsrail Ortadoğu'dan defol&quot, &quotFilistin halkı yalnız değildir&quot, &quotAKP'yi istemiyoruz&quot sloganları atıldı. Yapılan basın a&ccedilıklamasında Ortadoğu'da Siyonist barbarlığın en kanlı bi&ccediliminin yaşandığının altı &ccedilizilerek emperyalistlerin de Ortadoğu'daki enerji ve su kaynaklarına sahip olmak i&ccedilin yakıp yıkmayı tercih ettiklerine dikkat &ccedilekildi.

A&ccedilıklamada saldırıda g&oumlrev alan İsrail pilotlarının Konya'daki jet &uumlss&uumlnde eğitim aldıkları vurgulandı. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah G&uumll'&uumln İsrail'le stratejik ortaklığın y&uumlr&uumlt&uumlc&uumll&uumlğ&uumln&uuml yaptıkları belirtildi. T&uumlrkiye'nin İsrail ile yaptığı siyasi, askeri, diplomatik ve ticari ilişkilerin son verilmesi istenerek &quotİsrail Gazze'deki Filistinlilere d&oumln&uumlk saldırılarına derhal son vermelidir. İşgal ve abluka altına aldığı topraklardan derhal &ccedilekilmelidir. T&uumlrkiye İsrail'le stratejik ortaklığı olmadığını a&ccedilıklamalı, Konya'daki jet &uumlss&uumln&uumln İsrail tarafından kullanılmasına son verilmelidir&quot denildi. Eylem basın a&ccedilıklamasının ardından sona erdi.