Açık sözlü İslamcı: 'Yolsuzluk yapsa bile ona oy vermek emirdir'

İslamcı ve Osmanlıcı kimliği ile tanınan Kadir Mısıroğlu bir televizyon programında, yolsuzluk yaptığı kabul edilse bile İslam'ın Tayyip Erdoğan'a oy vermeyi emrettiğini söyledi. Mısıroğlu, başka bir programda söylediği, 'Osmanlı keşke Alevileri bitirseydi' sözleriyle hatırlanıyor.

İslamcı ve Osmanlıcı Kadir Mısıroğlu, 17 ve 25 Aralık sürecinde ortaya atılan iddialar doğru olsa bile İslam'ın kaidesi olarak Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyet'in haberine göre, imanın bunu emrettiğini anlatan Mısıroğlu, diğer adayların küfür içerisinde olduğunu iddia etti. Mısıroğlu şöyle konuştu:

"Tayyip bey için bunların bütün iddialarını doğru kabul ediyorum bir an için. Oğlu şöyle demiş Halkbank böyle olmuş hepsi doğru kabul. Elimi koyuyorum Bir tarafta amelen bulunan bir iki kusurlu bir adam doğruysa bile, öbür tarafta evvela imanda kusurlu amelde ise sayısız kusurlu olan biri ve benim üçüncü tercihim yok. Ben müminsem müslümansam islamın kaidesi ehven-i şer tercih olur. İki şerrin iştimahında ehveni tercih olur. Bir adam bu iddiaları kabul etse bile o Müslümansa bu islami kaideye göre gene Tayyip Bey'e oy vermeye mecburdur. İman bunu emreder islam bunu emreder hiç kurtuluşu yok. Çünkü bir tarafta küfür var küfür."

İşte o sözler: