Torbalı'da Özgecan Aslan için yapılan eylem ilginç bitti

İzmir Torbalı'da BHH' nin çağrıcılığını yaptığı ve CHP dahil partilerin de katıldığı eylemin ardından gelen sivil polisler, eylem sözcülerini AKP ilçe binasına davet ederek ilginç sorular sordular.

Bugün İzmir'in Torbalı ilçesinde, Özgecan Aslan'ın katledilişini protesto etmek için CHP ve Birleşik haziran hareketi (BHH) ortak bir eylem gerçekleştirdi. Basın açıklamasından önce BHH'den Ömer Bulut Yıldırım, "Ülkemizdeki gericileşme ve faşizmi görüyoruz. İnsanca yaşayacağımız bir ülke için ayaktayız. BHH olarak 'bu daha başlangıç' diyoruz. Hukuksuz tutuklama ve baskılarınız bizi yıldıramayacak. Eğitimde gericileşmeye karşı 13 Şubatta yaptığımız boykot çalışmasında tutuklanan Onur Kılıç'ın yanındayız. Buradan AKP yöneticilerine sesleniyoruz. Bizi kavgaya davet ettiniz, davetiniz kabulümüzdür" diye konuştu.

Sevgi Düzgün'ün okuduğu basın açıklamasında ise, "Özgecan'ın katli 3. sayfa haberi değildir. Özgecan'ın katlinin ardında AKP karanlığı vardır. AKP'nin kadın düşmanlığını, kadınlara yönelik suçları iyi biliyoruz. AKP gericiliğini ve bu gericilik meşruluk kazandıkça kadını sadece bir 'et' parçası ve toplumsal yaşamdan dışlanması gereken tehlikeli bir unsur iğne olarak algılayan kültürü reddediyoruz. Özgecan'ın hesabını soracağız!" denildi.

POLİSLER EYLEMCİLERİ AKP İLÇE BİNASINA GÖTÜRDÜ

Basın açıklamasının bitmesi ve kitlenin dağılmasının ardından açıklamayı okuyan Sevgi Düzgün'ün yanına gelen sivil polisler, Düzgün ve bir arkadaşına "Biz aslında sizin bildiğiniz gibi bir parti değiliz" diyerek sohbet etmek için AKP İlçe binasına götürdü. Burada AKP'liler ve diğer polisler, Düzgün ve arkadaşına "TKP neden ayrışma yaşadı", "Başınızda kim var", "BHH nedir", "Yeni bir Gezi Parkı olayı mı başlatmak istiyorsunuz" gibi sorular sordu. Sivil polisler, Sevgi Düzgün ve arkadaşına herhangi bir işlem yapmadı.

Birer AKP üyesi gibi eylemcileri AKP İlçe Binası'na davet edip hükümet politikaları hakkında yanlarında bulunan diğer iki AKP üyesi ile birlikte propaganda yapan polisler, "AKP'nin Polisi" söylemini haklı çıkardı.