Komünistler 'Yalana, yoksulluğa, savaşa teslim olma, partiye örgütlen' dedi

Komünist Parti Eskişehir Örgütü'nce düzenlenen "Yalana, yoksulluğa, savaşa teslim olma, partiye örgütlen" başlıklı etkinlikte konuşan Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, "Bu parti arkasında bir toplumsal güçle hareket etmek zorunda. Bu parti sizin de partiniz, sahip çıkın" dedi.

soL-Eskişehir

Komünist Parti Eskişehir İl Örgütü, "Yalana, yoksulluğa, savaşa teslim olma, partiye örgütlen" çağrısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. 

Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eskişehir Komünist Gençlik üyesi Volkan Öner şöyle konuştu: "1 Mayıs'ta, kendisinin muktedir olduğunu, her istediğini yapacağını sanan bir deliye bunu yapamayacağını göstermiş olduk. 1 Kasım seçimlerinde de 'restorasyon süreci' diye tabir ettiğimiz liberal saldıraya direnen, sosyalistlerin sözünü söyleyen tek parti olarak seçimlerde yer aldık. Emperyalistlerden kurtuluşun beklendiği, yalanın meşrulaştığı bir dönemde kirli siyaseti reddiyoruz dedik."

Daha sonra söz alan Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Kemal Okuyan, "Kapitalizm emeği köleleştirmek ve soluk aldırmamak için kaosları kendisi yaratır. Olup biten şudur: Toplumun korkması, siyasetin bir bilinmeze dönmesi, bu tablonun içinde yer tutmaya çalışmak intihardır. Bunların karşısına başka bir şeyle çıkmak gerekir. Bu siyasi ortama girmeyi reddetmek gerekiyor. 19. yüzyıldaki siyasi hareketler sınıflar üzerinden anılıyordu. SSCB dağıldıktan sonra kimlikler üzerinden tariflendi. Türkiye sosyalist hareketinin siyasi, ahlaki ve teknik olarak bu tablo içerisinde kendisine yer aramaya çalışması intihardır" dedi.  

Okuyan, "Kürt illerinde bu kadar ağır bir devlet saldırısı varken, batıda insanlar neden sokağa çıkmıyor? Bir elinizde güvercin, bir elinizde silahla konuşamazsınız. Onlar huzur kaçmasın diye sandığa yöneldi. Şimdi nasıl sokağa çıksınlar ki?" diye konuştu.  

Bu kaosun içine girip mücadele edecek hale gelmemiz gerektiğini ifade eden Okuyan şöyle konuştu: "En zorunu ve en kolayını, en gerçeği ve en hayalciyi biz söylüyoruz. Ülkenin Komünist Parti'sine omuz verin. Bu parti arkasında bir toplumsal güçle hareket etmek zorunda. Bu parti sizin de partiniz, sahip çıkın."

Ardından Komünist Parti'ye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.