Erdoğan Bayraktar'dan skandal paylaşım: 'Allah'ını, vatanını, üretimi sevenler geri çekilmeyin!'

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, faşist saldırılar sürerken sosyal medyada skandal paylaşımlarda bulundu.

Haber Merkezi

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a dair duyurular yapılan bir twitter hesabından saldırılar tüm hızıyla sürerken "Allah'ını sevenler. Vatanını,Bayrağını,Milletini ve üretimi sevenler! Şehitlerimizin ruhu için, hatırı için sakın geri çekilmeyin." iletisi paylaşıldı.

Bayraktar'ın dinci-milliyetçi söylemini üretim ile bağlantılandırması Nazizmin "Arbeit macht frei" (Çalışmak özgürleştirir) sözünü hatırlattı. Bayraktar bu tweetinin ardından "Vatanını milletini daha çok sevenler böyle zor günlerde daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeli. Biz çalışmayı biliriz, yanlış anlaşılmasın." diyerek paylaşımlarını aynı doğrultuda sürdürdü. 

Bayraktar, ilk paylaşımlarından iki saat sonra sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine daha önce "geri çekilmeyin" diyen kendisi değilmiş gibi "sarılma" çağrısı yaptı. 

Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık sürecinde tapelerin ortaya çıkması ile apar topar medyaya itiraflarda bulunmuş, açıklamalarında Tayyip Erdoğan'ın sorumluluğunun altını çizmiş ve Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söylemişti. Bayraktar, ardından açıklamalarını yutmuş ve Erdoğan'dan özür dilemişti.