CHP'li vekil Barış Yarkadaş: Koalisyon hemen hemen kuruldu

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, MHP'nin AKP ile koalisyon konusunda hemen hemen anlaşmaya vardığını ileri sürdü.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP ile MHP'nin koalisyon konusunda anlaştığını söyledi. KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara’nın yayınında soruları yanıtlayan Yarkadaş, MHP’nin, CHP tarafından dile getirilen, ‘yüzde 60 hükümet kursun, Bahçeli Başbakan olsun’ talebine neden karşı çıktığını anlattı. Yarkadaş MHP’nin AKP ile gayri resmi pazarlıklar içinde olduğunu ve hemen hemen koalisyon için anlaştıklarını söyledi.

Yarkadaş “Daha önce MHP’nin AKP ile hükümet kurmak için flört ettiğini söylemiştim. Hatta bunun kanıtlarını da ortaya koymuştum. Bunlardan biri, MHP’nin yaptığı pazarlıklarda Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel şartını ortaya koyması. Ankara kulislerinde MHP’nin AKP ile hükümet kurmak için çeşitli pazarlıklar yaptığı ve gayri resmi görüşmeler içinde bulunduğu biliniyor. Örneğin, MHP’nin şu an İçişleri Bakanlığı'nın mutlaka kendisinde olması yönünde pazarlık yürüttüğü ve Murat Başesgioğlu’nun isminin geçtiği görülüyor” ifadelerini kullandı.