Bilal Erdoğan: Cumhurbaşkanımız geçmiş önümüze yara yara gidiyor, arkayı iyi desteklememiz lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir aydın kesime ihtiyacı olduğunu söylerken, 'Cumhurbaşkanımız geçmiş önümüze yara yara gidiyor. Libya'da, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de mücadele, dünyanın en büyük aktörleriyle masaya oturuyor. Arkadan gelenler olarak bu arkayı iyi desteklememiz lazım' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından organize edilen 5. KYK Tematik Kış Kampları kapsamında düzenlenen 'Hukuk Kampı'na katılan öğrencilerle buluştu.

'HAŞA ALLAH'LA TANRIYLA REKABET...'

"Bizim 20. yüzyıl aydınımız maalesef dünyayı takip edemedi, dünyayı kaçırdı. Nasıl kaçırdı? İttihatçılar eğitim için gittikleri zaman Avrupa'ya özellikle Fransa'daki pozitivist akımlardan etkilendiler, dinin hep tu kaka edildiği, kötü görüldüğü, haşa Allah'la tanrıyla bir rekabetin, bir didişmenin hayat tarzı edinildiği bir dünya görüşünü benimseyip Türkiye'ye döndüler" diyen Erdoğan, "Avrupa o pozitivizmi aştı, bizim aydınımız o pozitivizmden 100 yıl, 150 yıl kurtulamadı. Bu, biraz aydınımızda dünyayı kaçırmasını, ülkemizin de dünya gündemlerinin hep peşinden gitmesini, gerisinde kalmasını getirdi" ifadesini kullandı.

'YARA YARA GİDİYOR...'

Türkiye'nin 21. yüzyılda yeni bir aydın kesime ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu ülkenin geleceği için gençlerine mesajlar veren, motivasyon veren kimimiz var? Cumhurbaşkanımız geçmiş önümüze yara yara gidiyor, Libya'da mücadele, Doğu Akdeniz'de mücadele, Suriye'de mücadele, dünyanın dört bir yanında dünyanın en büyük aktörleriyle masaya oturuyor artık bizim arkadan gelenler olarak bu arkayı iyi desteklememiz lazım. Fikirle desteklememiz lazım, projelerle desteklememiz lazım, hayallerimizi gerçekleştirerek desteklememiz lazım" diye konuştu.