AKP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu'nun varlığı ahlaki bir problem haline gelmiştir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Aile Bakanı'nı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili olarak "Son gelinen noktada ana muhalefet partisini giderek güçsüz kılan bu şahsın bir hanımefendiye, kadın bakana dönük olarak kullandığı üslup onu artık bir ahlaki problem haline getirmiştir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Ramazanoğlu’na yönelik tepkisini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun siyasi bir problemden ahlaki bir problem haline geldiğini ifade eden Çelik, "Gözüken o ki, Kılıçdaroğlu’nun son üslubu, bir sorumsuzluk ve özensizlik olarak değerlendirilebilir. Düzeltme fırsatı verildiği halde düzeltmedi, arkasında durmaya devam etti. Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için problem olmanın ötesine geçmiş, ahlaki problem haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Çelik'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Kuşkusuz ana muhalefet partisi demokrasilerde son derece istisnai bir yere sahiptir. Kullandığı üslup ve politikaları her zaman iddialı olmak zorundadır. İktidarla yarış halinde olması gereken en önemli parti. İktidarlar, iktidarları boyunca oyları düşer, ana muhalefet ise oyları düşer, desteği artar. Türkiye’de tersi oluyor.

Bunun pek çok sebebi var. Yazıldı, söylendi. Bu saatten sonra üzerinde durulmayı gerektirecek bir konu olarak görülmüyor. Gözüken o ki, Kılıçdaroğlu’nun son üslubu, bir sorumsuzluk ve özensizlik olarak değerlendirilebilir. Düzeltme fırsatı verildiği halde düzeltmedi, arkasında durmaya devam etti. Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için problem olmanın ötesine geçmiş, ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye’de siyasetin en köklü kurumlarından olan CHP’nin başında olması büyük talihsizliktir. Statükoyu sürdürmesi, siyasette sadece özensiz, ahlaki açıdan son derece sıkıntılı, ahlaka aykırı, siyasi açıdan ise antidemokratik söylem ve üslupla gündeme gelmesi büyük bir talihsizliktir.

Bizim normalde memnuniyet duymamız gerekir, ana muhalefet partisini rakip olmaktan çıkarmaktadır genel başkanlık yapma biçimiyle. Son gelinen noktada ana muhalefet partisini giderek güçsüz kılan bu şahsın bir hanımefendiye, kadın bakana dönük olarak kullandığı üslup onu artık bir ahlaki problem haline getirmiştir.

Bir kere daha yaptığı bu açıklamadan dolayı Kılıçdaroğlu’nu kınıyoruz. CHP’de bir iki sağduyulu açıklama vardı, bunları genelleştirebilselerdi, CHP için bir çıkış noktası olacaktı. Bu açıklamanın arkasında durarak CHP de aynı seviyeye savrulmuş oldu. Türk siyasi hayatı içinde çeşitli polemikler hatırlıyoruz ama göründüğü kadarıyla en vahimlerinden biri budur.

Toplumun duyarlı kesimlerine, protesto eden kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz"