Sabah: Almanya'daki Türk vekiller vatandaşlıktan çıkarılsın

Almanya’nın "Ermeni soykırımı"nı tanımasının ardından Türkiye kökenli parlamenterlerin hedef haline gelirken, şimdi de vatandaşlıktan çıkarılmaları tartışılıyor.

Almanya parlamentosunun kararıyla Almanya "Ermeni soykırımı"nı tanıyan 29’uncu ülke oldu. Türkiye’nin henüz Almanya’daki büyükelçinin geri çağrılması dışında somut bir adımı görülmezken, tasarının kabulünde fatura çoktan Türkiye kökenli vekillere kesilmiş görünüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye kökenli vekillerin "kanına laboratuvar testi yapılması gerektiği"ni söylemesi de bunun son örneği oldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah, bugünkü manşetinde "Türk vatandaşlığı o vekillere haram" diyerek, Alman Federal Meclisi’nde ‘Ermeni soykırımı’nı tanıma yönünde oy kullanan vekilleri bir kez daha hedef gösterdi.

Tarihçi Prof. Ebubekir Sofuoğlu’yla yapılan bir röportajı manşetine taşıyan Sabah, Sofuoğlu’nun "kendi ülkesine iftira atan Türk kökenli milletvekillerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması" gerektiğine ilişkin sözlerini birinci sayfasından paylaştı.

İsa Tatlıcan imzalı söyleşide, “Bu milletvekilleri için ne yapılmalı?” sorusuna yanıt veren Sofuoğlu, “Türk kökenli milletvekilleri kendi ülkesine iftira atmıştır. Gerekirse çifte vatandaşlıkları olanlar Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır. Düşünün siz kendi ülkenize iftira atacaksınız. Ortada bir mahkeme kararı bile yok. Bunun yeri Almanya Parlamentosu mu? O vekillere yakıştıramadım! Yasal soruşturma başlatılmalı bedel ödetilmelidir” dedi.